Kézilabda NB I/B: Kövesdi bravúr, ózdi vereség

Az ózdiak (pirosban) hazai pályán kaptak ki
Az ózdiak (pirosban) hazai pályán kaptak ki - © Fotó: Marosréti Ervin
Mezőkövesd, Ózd – Megyénk NB I/B-s férfi kézilabda csapatai egyaránt hazai körülmények között szerepeltek a bajnokság 25. fordulójában. Az Ózdi KC hazai pályán az Algyőtől kapott ki tíz góllal, míg a Mezőkövesdi KC U23 viszont három találattal legyőzte az esélyesebbnek tartott Kecskemétet.

Férfi kézilabda NB I/B., Keleti csoport, 25. forduló

Ózdi KC – EX-ON FKSE Algyő
23-33 (14-14)

Ózd, 400 néző. V.: Ágnecz, Sipos.

Ózdi KC: Tóth M. – Kocsis R. (-), Vojinovic (6), GYURIS (1), Scitovszky T. (5), Pillár (3), Nagy P. (-). Csere: Losonczi (k), FEKETE L. (8), Bárdos P. (-), Csörgő Zs. (-), Koós D. (-) Edző: Szakál György.

Szakál György: – Az átlövők közti különbség döntött ezen a mérkőzésen. Nagyon sok helyzetet, ziccert elhibáztunk, az utolsó húsz percre pedig teljesen elfogytunk. Ennyi sérültet nem bírtunk el a jó képességű ellenféllel szemben. A különbség viszont enyhén szólva is túlzott.


Mezőkövesdi KC U23 – Kecskeméti TE-Kisokos
34-31 (15-16)

Mezőkövesd, 100 néző. V.: Ács, Tóbiás.

MKC U23: SIPOS – Répási N. (1), Kovács P. (3), Horváth L. (3), KISS R. (6), KOVÁCS B. (9), HERCZEGH J. (10). Csere: Bartók (k), Fábián R. (-), Molnár K. (-), Hangyel N. (2). Edző: Molnár Ferenc.

Molnár Ferenc: – Utolsó hazai mérkőzésünkön maximálisan elégedett voltam a csapattal. Hozzáállásban, játéktudásban és akaratban is azt a profi szemléletet testesítették meg, amit a felnőtt bajnoki szint megkövetel. Bízom benne, hogy ez a szemlélet ki fog tartani a záró mérkőzésen is. Köszönöm az egyesületnek, hogy biztosították a fiataloknak az NB I/B-s tapasztalatszerzést, bízom benne, hogy az MKC ebből kamatoztatni fog.


ÉM-MESporthírek