Kézilabda-MK Női kézilabda Magyar Kupa – A Győr legyőzte az FTC-t, és tovább üldözi a Vasast

Szigetszentmiklós – A címvédő Győri Audi ETO KC bejutott a női kézilabda Magyar Kupa vasárnapi fináléjába, miután a szigetszentmiklósi négyes döntő első elődöntőjében legyőzte a bajnok Ferencvárost.

A sikerrel a 2005 óta mindig diadalmaskodó győrieknek megmaradt az esélyük, hogy az örökrangsorban beérjék a 12 elsőséggel éllovas Vasast.

Tippmix Török Bódog női Magyar Kupa, négyes döntő (Szigetszentmiklós):

elődöntő:

Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 25-24 (15-11)

A sorsolás szeszélye folytán a címvédő Győr és a bajnok FTC már az elődöntőben találkozott. A Bajnokok Ligája április eleji negyeddöntőjében az ETO mindkét meccsen nagy különbséggel győzte le fővárosi riválisát, és összesítésben 71-41-gyel került az egy hét múlva esedékes budapesti négyes döntőbe.

A szombati találkozót a spanyol Nerea Pena három góljának köszönhetően az FTC kezdte jobban, de a Győr 3-3-nál egyenlített. A Ferencváros egy ideig tartotta a lépést legnagyobb hazai riválisával (6-6), amely azonban az első félidő felénél – Yvette Broch és Heidi Löke eredményességének köszönhetően – négy góllal ellépett (11-7), és ezt a különbséget Görbicz Anita találataival a szünetig megőrizte.

A térfélcserét követően egy ideig nem változott számottevően a játék képe, és így a különbség sem (23-18). A hajrát szorossá tudta tenni a Ferencváros (25-24), de az egyenlítésre nem volt ideje és lehetősége.

A Győr 2005 óta – sorozatban – szerezte mind a 11 MK-diadalát, és az FTC is 11-szeres kupagyőztes (1967 és 2003 között). Vagyis a szombati győztesnek maradt esélye, hogy beérje a 12-szeres kupagyőztes Vasast.

Később:

Fehérvár KC-Érd 14.30

Vasárnap:

a 3. helyért: FTC – Fehérvár/Érd 15.45
döntő: Győr – Fehérvár/Érd 18.00
hirdetés


hirdet�s