Magyarország

2008.09.29. 12:47

Lehallgatási ügy - Fidesz: Gyurcsány nyilvánuljon meg

<p>A Fidesz szerint Gyurcsány Ferencnek meg kell nyilvánulnia a lehallgatási ügyben. Az ellenzéki párt azt várja, hogy a miniszterelnök határolódjon el Szilvásy Györgytől, mondjon véleményt a titkosszolgálatoknak az ügyben tanúsított magatartásáról és az ellenzéki képviselők lehallgatásáról.</p>

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója erről annak kapcsán beszélt hétfőn újságírók előtt, hogy a legfőbb ügyésznél feljelentette a titkosszolgálatokat felügyelő tárcanélküli minisztert. Szilvásy Györgyöthivatali visszaélés bűntettének gyanúja és hivatalos személy által, közmegbízás felhasználásával elkövetett, személyes adattal visszaélés bűntette miatt jelentette fel a képviselő.

A politikus szerint egyértelműen beigazolódott, hogy a kormány politikai célokra használta fel a titkosszolgálatokat. Egyértelműnek ítélte azt is, hogy minden törvényes indok nélkül hallgattak le ellenzéki képviselőket, és az így szerzett információkat törvénytelenül használták fel.

Répássy Róbert felhívta a figyelmet, hogy Szilvásy vasárnap este az MTV "Szólás szabadsága" című műsorában tagadta, hogy képviselőknek átadott volna lehallgatási hanganyagokat. Ezzel a tagadással Répássy szerint Szilvásy megkezdte a menekülést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!