Kézigránátot árult a kocsmában

Kézigránáttal sétált be egy napkori kocsmába egy ittas férfi hétfőn délután. El akarta adni a szerkezetet, 10 ezer forintot kért érte. Az ittas férfit a rendőrök még a kocsmában elfogták, a gránátról később kiderült, hogy már hatástalanították – adta hírül keddi közleményében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

A rendőrök kivették a férfi zsebéből a gránátot és a tűzszerészek érkezéséig, biztos távolságban egy árokba helyezték. A szakemberek vizsgálata szerint egy régebben hatástalanított honvédségi kézigránát lapult az 59 éves férfi zsebében. A gránátot további vizsgálatra elszállították.

A presszó vendégei elmondták: a férfi azzal dicsekedett, hogy otthon több fegyvere is van. A lakásán tartott házkutatáson a nyomozók azonban nem találtak más tiltott eszközöket. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság robbanóanyaggal, robbantószerrel visszaélés miatt indított eljárást. A férfit kihallgatásán azt mondta a rendőröknek, hogy a gránátot évtizedekkel ezelőtt találta, és saját kezűleg hatástalanította.