Kezet fogott a DVTK és a Diósgyőri Gimnázium

Kezet fogott a DVTK és a Diósgyőri Gimnázium
Kezet fogott a DVTK és a Diósgyőri Gimnázium - © Fotó: Homoky György
Miskolc – Pénteken délelőtt együttműködési megállapodást kötött a diósgyőri stadion VIP-termében a DVTK és a Diósgyőri Gimnázium.

A szerződést Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője és Péter Barnabás, a középfokú oktatási intézmény igazgatója látta el kézjegyével. Elhangzott, hogy a klub és az iskola hosszú ideje együttműködik egymással, de most jött el az ideje annak, hogy mindezt írásba foglalják. Ezzel is növelik a DVTK elfogadottságát, társadalmi beágyazottságát. A gimnázium – ahová jelenleg is harminc diósgyőri labdarúgó jár – meghatározó szerepelt tölt be a megyeszékhely sportéletében, az együttmáködés ezt pedig csak tovább erősíti majd. Fontos, hogy a sportolók a tanulásban is helytálljanak: a szerződés ennek kiteljesedésében is segít majd. Az érdek közös: ugyanazt akarja a DVTK, a Diósgyőri Gimnázium, a tantestület, továbbá az edzők és a sportolók érdeke is egybeesik. A mottó így hangzik: sikeres klub, sikeres gimnázium, jó labdarúgó, jó tanuló. A kezdeményezéshez hozzájárul a Magyar Olimpiai Bizottság is: a MOB kezdeményezte az úgynevezett köznevelési típusú sportosztályokat, amelyek beindítását a Diósgyőri Gimnázium vállalta fel, ennek pedig természetesen örül a klub.

Szóval ez az a megállapodás, amelyen mindenki csak nyerhet: az egyetemes magyar labdarúgás, a DVTK, a Diósgyőri Gimnázium, a sportoló, a tanuló, a szülő, az edző, a tantestület.

ÉM- KT