Sport

2015.12.07. 12:28

Izzó csatában diadalmaskodott a Vegyész RC

Kazincbarcika - Sikerrel vette az NB I-es férfi röplabdabajnokság 12. fordulóját a Vegyész RC csapata.

Kazincbarcika - Sikerrel vette az NB I-es férfi röplabdabajnokság 12. fordulóját a Vegyész RC csapata.A kazincbarcikaiak vasárnap este hazai környezetben fogadták az előttük álló Dági KSE-t. A meccset szaloncukoreső vezette be, a hazai játékosok ezzel kedveskedtek nézőiknek.

A végén elment

Az elején „hentes” módjára ütöttek a játékosok, néhányan a mészáros bárdját emlegették a nézőtéren. Akadt két rossz nyitás, de ezek eltörpültek a látványelemek mellett. A Vegyész pillanatok alatt elérte az első technikai időt, a borsodi alakulat erőtől duzzadó játékot produkált és mind a hálónál, mind a mezőnyben dominált. Szabó D. jobbkezesei vágódtak a parkettre, a sáncmunkából pedig mindenki kivette a részét (12-8). Krupánszki két pontot csinált megnyitásából, ez fellelkesítette a dágiakat (13-11), akik jól tartották magukat, és a holtponton is átlendültek (17-18). A rövidzárlatnál Toma Sándor rögtön megnyomta a gombot, időt kért, és néhány kemény szóval parancsolt fiaira. Benét fejbe kapta egy leütés, de megúszta a kalandot, aztán a vendéglátó visszavette az előnyt (20-19), erre megint jött a tanácskozási szünet, amelyet a Dági KSE trénere kezdeményezett. Jánossy ejtése után egál lett (20-20), majd megkezdődött a harc a játszmanyerésért. 24-24-nél a gyengébb idegzetűek elfordultak, holott a játékosok is remegtek, zsinórban nyitásokat rontottak. Banai kapott tapsot egy mentésért, majd 27-28 lett a Dágnak, s mivel Árvan rontott, 0:1 lett a játszmaarány.

Árva mint Nadal

A holtidőkben táncdalfesztivál módjára énekelt a publikum, a diszkózene közben néhányan doboltak és tapsoltak, a tánchoz tényleg csak kevés hiányzott. Folytatódott a bátor csépelés, hiba kevés akadt. 6-6-ig együtt menetelt a két gárda és játékba avatkozott a tető is (10-10). Egy labda után Toronyai vetődött vagy hat métert, szinte összetörte magát a mentés érdekében, de kísérlete zátonyra futott. Árva a háló segítségével jól nyitott, ez fellelkesítette, másodjára és harmadjára pedig olyan bődületes erejű szervákat produkált, mint Nadal a teniszben (17-14). Kovács Z.-nek a hálónál malaca volt, így érett az egyenlítés. 20-14 után még fellángolt a Komárom-Esztergom megyei alakulat (20-18), így újra jött az izzadás. Jánossy elnézte a vonalakat szervájánál, ez nagyon kellett, majd Banai korrigált, de Toronyai rontott (22-21), végül minden jóra fordult.

A harmadik felvonásban akciófilmbe illő mentésekkel vétették észre magukat a sárga-kékek, majd cikázóan csavart labdák szolgáltak különlegességekkel. Árvai kezei között elhalt ifj. Oszuska nyitása, miközben a műsorközlő epés megjegyzései fakasztottak nevetést a lelátón (8-4). A labda egyszer az antennát is megkerülte, máskor a támfalon és az ablakban kötött ki, ez azonban semmin nem változtatott: a produkciót mindenki élvezte (12-8). Akadt majd’ egy perces labdamenet is, közben a vendégek „fű” alatt egyenlítettek (14-14). A hajrát nagyon megnyomta a Vegyész RC, ezért Szauter Ferenc a „pánikgombhoz” nyúlt, megszakításával azonban nem ért el semmit (23-20). Az i-re a pontot Kovács Z. tette fel.

A negyedik szettben a meccsért indult a csatába a Kazincbarcika. Bosszantóan rossz szervák történtek, ezeket azonban kompenzálták a szép megoldások (8-7). Kapaszkodott mindkét együttes, Lehóczki és Szabó D. gyönyörű megoldásaival fel is csillant a remény (16-14). A hálónál minden bejött a hazaiaknak, akik igazolták a papírformát. A vendégek kétszáz kilométeres, háromórás buszúttal a lábukban léptek pályára, ez a karikázás azonban nem látszott rajtuk, szívósak voltak, viszont a nagyobb tudás előtt fejet kellett hajtaniuk.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

Vegyész RC Kazincbarcika – Dági KSE

3:1 (-27, 22, 23, 21)

Kazincbarcika, 158 néző. V.: Adler, Mezei.

Vegyész RC Kazincbarcika: Toronyai, Bokor, Szabó D., Árva, Juhász P., Banai. Csere: Dudás T. (liberó), Bene (liberó), Lehóczky, Kozsla, Bokor. Vezetőedző: Toma Sándor.

Dági KSE: Oszuska G., Szauter P., ifj. Oszuska Z., Jánossy, Krupánszki, Horváth G. Csere: Koch (liberó), Takács. Vezetőedző: Szauter Ferenc.


Toma Sándor: – Nem a kellő fordulaton kezdtünk, fogadásunk nem volt elég stabil, ahogy ebben előre léptünk, fokozatosan javult a játékunk és egy dolgos mérkőzésen tudtunk nyerni. Fontos volt a 3 pont.

Szauter Ferenc: – Az előző mérkőzés alapján úgy éreztem, hogy a nyitásfogadásban és nyitásban jobbak leszünk, akkor a mérkőzés is jobb lesz. Támadásban gyengébbek voltunk, mint gondoltam, ellenkező esetben akár..., de a sportban nincs feltételes mód.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!