Kezdődik a Premier Leauge – Magyarországon alig lesz látható

A hétvégén kezdődik az angol labdarúgó bajnokság, a mérkőzések közvetítését új adó, a Eurosport 2 magyar csatornája nyerte el a Sport TV-vel szemben. A két legnagyobb műsorterjesztő, a UPC és a T-Kábel azonban még nem kötött szerződést a mindössze két éves Eurosport 2 felvételére a műsorkínálatba.

Számítások szerint az egyik legnépszerűbb európai bajnokságot egyelőre néhány kisebb szolgáltató továbbítja, így legfeljebb 100-120 ezer háztartásban érhető el a Eurosport 2, és látható a heti hat mérkőzés, a többiben nem.

A legnagyobb műsorelosztó a UPC, kábelen 720 ezer, műholdon további 160 ezer előfizetőhöz juttatják el a műsorokat. Szűcs László kommunikációs igazgató a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy folyamatosan tárgyalnak a Eurosport 2-vel, de esetükben is arról van szó, hogy az analóg hálózat évek óta tele van, új programot csak valamelyik meglévő tévécsatorna levételével tudnak a programba illeszteni, ennek azonban akadálya, hogy minimum egy éves szerződések kötik őket a különböző televíziókhoz.

Az is nehezíti a Eurosport 2 megállapodását a nagy műsorterjesztőkkel, hogy az angol bajnokságon kívül nincs olyan kínálata, amely nagy tömegeket vonzana a képernyőhöz, tehát lényegében heti hatszor 90 percért foglalnának le egy 24 órás csatornát.