Kezdődik a miskolci operafesztivál

Akt.:
Kezdődik a miskolci operafesztivál
Kezdődik a miskolci operafesztivál - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc, 2015. június 12., péntek (MTI) – Operakavalkáddal találkozhatnak a miskolciak és a városba érkezők mától; a borsodi megyeszékhelyen megkezdődik a Bartók+operafesztivál, amelynek idei szlogenje: Legyen az opera mindenkié!.

A 2001-ben életre hívott rendezvény – amely mára a világ egyik legnagyobb Bartók-fesztiváljává nőtte ki magát – tíz napon át tartó programsorozatának előadásai között kortárs opera-ősbemutatók, fesztiváldíjas operaprodukció, színháztörténeti jelentőségű Bartók-előadás, opera-bábjáték, Puccini-operakülönlegesség, orgonakoncert, valamint a Virtuózok egyedülálló koncertje szerepel, míg az Ezrek operája elnevezésű programban Giuseppe Verdi A trubadúr című zenedrámáját kínálja a közönségnek a fesztivál.

Az idei kuriózum Fekete Gyula Egy anya története című egyfelvonásos operája, a tíz évvel ezelőtt írt, színpadra most először kerülő darab Hans Christian Andersen műve alapján született “requiem-dráma”, az anya-gyermek kapcsolatról szóló megrendítő történetet a zeneszerző dallamos, modern népoperai kompozícióban fogja össze.

– MTI –


A Bartók Plusz Operafesztivál 2015-ös programja

Miskolc – Felvonulással kezdődik a Bartók Plusz Operafesztivál idei programsorozata pénteken. tovább »