Helyi közélet

2011.11.19. 16:12

Borongós, ködös idő Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Borsod-Abaúj-Zemplén - Szombat délután általában borult lesz az ég, néhol ködfoltokkal. Éjszaka is borult marad az ég, ködfoltok, illetve szitálás, ónos szitálás előfordulhat.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Szombat délután általában borult lesz az ég, néhol ködfoltokkal. Éjszaka is borult marad az ég, ködfoltok, illetve szitálás, ónos szitálás előfordulhat. Vasárnap is marad a gyenge, változó irányú légmozgás. Említést érdemlő eső, netán hó továbbra is kizárt. A reggel és a délelőtt borongós, ködfoltos lesz, sőt az országnak ezen a részén, völgyekben egész nap megmarad a ködös idő. A magasabb fekvésű tájakon várható délutánt még mindig derengő napsütés. A jellemző hőmérséklet: kora délután 4, reggel -1, a fagyzugokban -5 fok körül alakul.

A legvalószínűbb folytatás

A következő héten is nagy valószínűséggel folytatódik a ködös, borongós és hideg időjárás, számottevő mennyiségű csapadék nélkül és csak a hegyekben, illetve síkvidéken kis körzetekben előforduló, erősen szűrt napsütéses időszakokkal. - A hónap végén, december első napjaiban ugyanez a legvalószínűbb folytatás.

Közlekedés meteorológia. A hajnali óráktól, a déli órákig sűrű ködfoltok várhatók. A szokásosnál jóval nagyobb követési távolságot, illetve alacsonyabb utazósebességet kell tartani. Az időjárás-előrejelzés bizonytalansága kicsi, - élettanilag jelentős fronthatás nincs, - ma éjfélkor a Holdfázis 47 %-os, csökkenő.

Orvosmeteorológia (dr. Czeglédi Zsófia): Tovább folyatódik a légúti hurutos betegségek kialakulásának kedvező ködös idő. "Közönséges" nátha esetén torokfájás, kaparó érzés, orrdugulás orrfolyás jelentkezik, melyet hőemelkedés kísérhet. Az influenzás megbetegedést magas láz, test szerte izomfájdalom és a hurutos tünetek minimális jelenléte jellemzi. Tüdőgyulladáskor általában ugyancsak magas láz, mellkasi szúrás, köhögés, produktív köpetürítés jelentkezik. Az első két betegség a legtöbb esetben magától gyógyul, míg az utóbbival ajánlott orvoshoz fordulni.

Az előrejelzésért felelős: Pártai Lucia. European Weather Service Folyamatosan frissen tartott előrejelzésünk: www.eumet.hu -n.

- IM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában