Kezdő álláskeresők kellemes meglepetései

Akt.:
Cvonline.hu
Cvonline.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A sok csalódás és kudarc mellett, ami az álláskeresési munka velejárója, néha egészen meglepő és kellemes csalódások is érik az embert az álláskeresése során. Ezek erőt adnak a későbbiekre, és segítenek pozitívnak, aktívnak maradni a nehéz időkben.

1. Nem feltétlenül probléma, ha nem vagy rutinos álláskereső

Ha az első önéletrajzaid kissé ügyetlenek is a gyakorlatlanság miatt, akkor is fogsz válaszokat kapni az álláspályázataidra. Sok cég felismerte már, hogy az álláskeresést nem tanítják sehol, és egy, a saját szakterületén jó szakember egyáltalán nem biztos, hogy jó önéletrajzíró is – mert nem tartozik a szakterületéhez az önéletrajzírás. Ezért egy piacképes tudást akár csak sejtető önéletrajzra is érkezhetnek visszajelzések. Természetesen lehetőség szerint minél jobb, informatívabb önéletrajzot kell készíteni, de az első próbálkozásokkal nem érdemes várni. Küldd el, amit jónak gondolsz, és majd fejlődik folyamatosan az álláspályázói készséged is.

2. Az ismerősök segítőkészek

Sokan nem mernek ismerősöktől segítséget kérni az álláskeresésben, mert lehet, hogy régen beszéltek, és milyen rosszul veszi ki magát, hogy sok év után most hirtelen segítséget kérsz. Kérj bátran, mert az ismerőseid érteni fogják a problémádat, még akkor is, ha már régóta nem voltatok napi kapcsolatban. Segíteni különösen szeretnek az emberek, mert a napi jócselekedetre igénye van mindenkinek, és az is lehet, hogy a te beajánlásoddal egy cégnek is komoly szívességet tett. Tehát, bátran keresd a régi ismerősöket, ne feltételezd, hogy csak mert régen láttak, nem fognak segíteni.

3. Látni fogod, hogy nem vagy egyedül

Az állás elvesztése, vagy egy reményteli pályakezdő sikertelen álláskeresése komoly lelki teher, de ha közösségi oldalakon is keresel állást, állásportálok álláskereső blogjait olvasod, látni fogod: az eseted nem egyedi, nincs veled semmi komoly probléma, az álláskeresés egyszerűen ilyen: sokáig is tarthat és nem hoz azonnal sikert.

Kattints ide a folytatásért!
hirdetés


hirdet�s