Kezdő álláskeresők hibái

Akt.:
Cvonline.hu
Cvonline.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Álláskeresésbe kezdve vannak bizonyos elképzeléseink az általános tájékozottságunk, olvasottságunk alapján, illetve specifikusan „álláskeresői irodalmat” olvasva, az így kapott kép alapján konkrét várakozásokkal állunk neki az álláskeresésnek.

Aztán jönnek a valós tapasztalatok, amik sorra cáfolják meg a leírtakat, döntik romba a várakozásainkat. Elkeseredésre semmi ok, az általános információkból felépített álláspiaci képünk nem a saját lehetőségeinkről szóltak, hanem általánosságokról.

Nem fog gyorsan menni!

Az egyik általános tévedés, hogy gyorsan lehet állást találni a mai munkaerőhiánnyal átitatott gazdasági környezetben. Nos, ez szektoroktól, iparágtól, pozícióktól is függ. Jövedelemszerző könnyű vagy nehéz fizikai munkát főleg férfiak könnyen találnak, kiskereskedelemben nőként könnyű fizikai munkákban könnyű elhelyezkedni.

Az üzleti szféra szakmai pozícióira viszont hosszan kell várni: a beadott sikeres álláspályázat után állásinterjú sorozat vár ránk, 2-3 hónapig is elhúzódva. Az ilyen cégek döntési és dokumentációs mechanizmusa számtalan lépcsőből áll, így a pozitív döntés és a munkába állás között is eltelhet jó-néhány hét.

A sablonok nem működnek

Jónak tűnik gyorsan eltölteni egy-két motivációs levél és önéletrajz sablont, és gyorsan átírni magunkra, használni álláspályázatokra. Sajnos, nem lesz jó, nem fog működni. A sablonok nem mutatnak be téged, neked kell bemutatnod magad szakmaiságodat, személyiségedet.

Kattints ide a folytatásért!
hirdetés


hirdet�s