Kezd összeállni a csapat!

Virág Béla sajnálja, hogy eltiltása miatt nem játszhat a Pécs ellen, de szükségesnek érezte a második faultját.

Virág Béla, a DVSC-AVE Ásványvíz védekező középpályása hosszú sérülést követően a közelmúltban tért vissza a kezdőcsapatba, s ugyanúgy, ahogy legutóbb Kaposvárott, egyetlen meccsen sem vallott szégyent.

Kényszerpihenőn

Nem túlzás azt mondani, hogy kegyetlen időszakon vagyok túl, hiszen héthónapos kihagyás után léphettem újra pályára a Loki kezdőcsapatában. A visszatérésem óta már öt találkozón játszottam, a vezetők és a csapattársak véleménye is az, hogy sikerült felvennem a játék ritmusát, s nem ment rosszul a futball – nyilatkozta a 29 éves labdarúgó.

A DVSC a szerdai összecsapáson immár a harmadik győzelmét aratta idegenben, s a Kaposvár elleni 2–1-gyel százszázalékos produkcióval rendelkezik vendégként. – Nem túlzok, ha azt mondom egyértelműen jobbak voltunk a hazaiaknál, s a győzelem mellett több pozitívum is jellemezte a csapat teljesítményét – vélekedett Virág. – El kell ismerni, a Rákóczi egy gyönyörű góllal szerzett vezetést, de ami a lényeg, a hátrányunk ellenére nem zuhant össze a gárda, sőt attól kezdve futballoztunk igazán jól és pár perc alatt fordítani tudtunk. A játék képe alapján meg sem fordult a fejemben, hogy pontot veszíthetünk Kaposvárott. Végre közel 65 percig igazán játszottuk a focit, majd kicsit visszább álltunk, az eredmény tartására törekedtünk, ennek is tulajdonítható, hogy a hazaiaknak egy kapufán kívül esélyük sem volt a gólszerzésre.

Muszáj volt

Azért az örömbe egy kis üröm is vegyült, hiszen a hosszabbításban Virág megkapta a második sárga lapját, amiért a kiállítás sorsára jutott.

Nem egy hóbortos hülyeség miatt értem kézzel a labdába, hanem a megítélésem szerint egy szükséges taktikai faultot hajtottam végre. Persze nagyon sajnálom, hogy emiatt ki kell hagynom a vasárnapi Pécs elleni találkozót – búslakodott a debreceni labdarúgó. – Bár az eltiltásom miatt csak a lelátóról buzdíthatom a csapatot, biztos vagyok abban, hogy nagyon jó játékkal sikerül begyűjtenünk a győzelmet. S hogy mire alapozom a kijelentésemet? Kezd összerázódni a csapat, egyre jobb formában játszunk, a két idegenbeli diadalt követően egyre jobb a hangulat, több a mosolygás az öltözőben, kezd igazán összeállni a kép a Loki háza táján. Nem lesz egyszerű meccs a Pécs elleni derbi, de mindenképpen győzni fogunk! – mondta határozottan Virág Béla.

A Borsodi Liga soron következő fordulójában vasárnap 17 órakor a Loki a Pécs együttesét fogadja. A hét végi találkozóra a DVSC a szokott helyeken, a Debrecen Plazában található DVSC Ajándékboltban, illetve az Oláh Gábor utcai stadion pénztárában megkezdte a jegyek árusítását.

B. N.

Kapcsolódó anyagok:

  • Signori Sopronban
  • Jobban megy Debrecentől távol a Lokinak
  • Ferenczi a Pécs ellen már játszhat
  • A győzelem dobogós helyezést ér!
  • Mennyire ismeri a csapatot? – Tesztelje tudását!