Kéz a kézben a megyei kórház és a Miskolci Egyetem

Együttműködési megállapodást kötöttek
Együttműködési megállapodást kötöttek - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Kiegészítették és megújították a korábbi együttműködési megállapodást.

A miskolci székhelyű egészségtudományi képzés számára a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház csaknem 30 éve biztosít stabil gyakorlóbázist. A megyei kórház a régió legnagyobb fekvő- és járóbeteg-ellátó intézménye, szakemberei elismertek, kimagasló oktatási és kutatási tapasztalatokkal rendelkeznek, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara pedig az egészségtudományok területén magas színvonalú oktatási és tudományos tevékenységet végez – elsősorban a régió diplomás egészségügyi szakember-utánpótlásának biztosítása céljából. Kedden kiegészítették és megújították a két intézmény között korábban megkötött együttműködési megállapodást.

„Élesben” tanulhatnak

A gyakorlatorientált képzés fejlesztése érdekében jelen szerződéskötéssel az Egészségügyi Kar Alkalmazott Egészségtudományi Kihelyezett Intézeti Gyakorlati Tanszéket hoz létre a kórház területén. Az együttműködés összhangban van mind a kórház, mind az egyetem stratégiai céljaival, unikális jellegét az adja, hogy kihelyezett tanszék létrehozása mindeddig csak a műszaki karok vonatkozásában volt gyakorlat. A partnerek a kihelyezett tanszék létrehozásával még hatékonyabban tudják biztosítani az egészségtudományi képzések szakmai gyakorlatainak feltételrendszerét, mindezek által a védőnő-, gyógytornász- és képalkotódiagnoszta-hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy az elméleti tudást a gyakorlatba átültessék, így betegközelben, „élesben” tanulhatnak, gyakorolhatnak a kórház különböző osztályain.

A kórház laboratóriumi részlegei pedig a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karán ez év őszétől az országban először induló orvosdiagnosztikai laboratóriumi asszisztens felsőoktatási szakképzés számára biztosítanak majd kiváló gyakorló hátteret, erre a képzésre a többi szakhoz hasonlóan február 15-ig lehet még jelentkezni.

ÉM-SzK


Az aláírók

A Miskolci Egyetem részéről Prof. Dr. Torma András rektor és Dr. Kiss-Tóth Emőke, az Egészségügyi Kar dékánja, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház részéről Dr. Csiba Gábor főigazgató írta alá.