Keveslik a milliós fizetéseket a magyar focisták

Akt.:
Keveslik a milliós fizetéseket a magyar focisták
Keveslik a milliós fizetéseket a magyar focisták
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Elszálltak a magyar focisták fizetési igényei – ezt nyilatkozta a Hír TV-nek a bajnok Honvéd tulajdonosa. Egyre több labdarúgó vár ugyanis már havonta kétmillió forintos vagy annál is magasabb keresetet. A játékos-ügynök is azt mondja, hogy a megkereshető pénzek és a pályán nyújtott teljesítmények nincsenek összhangban, de a közgazdász szerint mivel egyre több a pénz a futballban, így a játékosoknak is több jut.

Hazajöhetne. Eleget volt már az araboknál”

– a miniszterelnök az NB I-ben látná a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát. A Blikk tavaly év végi összeállítása szerint Dzsudzsák Balázs a legjobban kereső magyar sportoló.

A 30 éves játékos évi egymilliárd forintot tehet zsebre az egyesült arab emírségekbeli al-Vahda csapatánál. A magyar klubok azonban nem tudnának ekkora összeget kifizetni. A honi élvonal legjobban fizetett játékosa jelenleg a Videotonban játszó Juhász Roland, valamint a Ferencvárosban játszó Gera Zoltán – ők havi nyolcmillió forintot keresnek.

Szerdán Szima Gábor, a Debrecen tulajdonosa nyilatkozta, hogy nehéz feladat játékost igazolni, mert aki pár éve nyolcszázezres fizetést kért, az most legalább kétmilliós havi összeget remél.

– Ön szerint a mai magyar labdarúgásban reálisak ezek a fizetések?
– Nem. Ez egy rövid válasz. Nem.

Ezt már a bajnoki címvédő Budapest Honvéd tulajdonos mondja. George Hemingway egy úgynevezett fizetési sapkát vezetett be a klubnál, melyet szerinte a magyar labdarúgásban lehetne alkalmazni.

A játékosok a lehető legtöbb pénzt szeretnék. Az az idióta, aki megadja azt, amit kérnek, az felelős érte. Nem értem, hogy miért a magyar labdarúgást tesszük felelőssé, az MLSZ-t, a jóistent, a játékosokat, az ügynököket, a többi hiénát és így tovább. Egyszerűen a klubtulajdonosok felelősek érte, ha én nem adom azt a pénzt, akkor nincs. Egy klubtulajdonos lehet, hogy ezt nem tudja megtenni, de ha a klubtulajdonosok azt mondják, hé, ez ennyi és nem több. Az Egyesült Államokban is van egy bértömegsapka, ez Magyarországon is lehetne”

– mondta George Hemingway.

A korábbi válogatott labdarúgó, jelenleg játékos ügynökként is tevékenykedő Hrutka János szerint a fizetések nincsenek összhangban a teljesítménnyel – olvasható a Hír TV oldalán.

Olyan mértékeket öltött ez a növekedés, amely nem biztos, hogy jó irányba viszi a magyar labdarúgást, hiszen többen is most már olyan összegeket tudnak megkeresni a hazai labdarúgópályákon, amely nem biztos, hogy teljes mértékben arányban van a teljesítményükkel. Ezeknek a játékosoknak már azért nehéz külföldi csapatot találni, a teljesítményen és a nívón felül, mert nem tudnak annyi pénzt keresni külföldön ezzel a teljesítménnyel, mint amennyit itthon keresnek”

– véli Hrutka János.

A teljes cikk elolvasható a Hír TV oldalán.Urbán Flórián: „Egy játékos úgy kezdi, hogy kétszázezer. Megyébe? Hát, egy tál pacal meg egy láda sörért szoktak futballozni, nem kétszázezerért…”

Urbán Flórián negyvenszeres válogatott labdarúgó a Magyar Nemzetben szedte ízekre a hazai focit – órákon belül ki is rúgták az állásából. A menesztett edző felkészült, hogy elhagyja az országot.

Magyar focista fizetések: Íme a megdöbbentő számok!

Magyarországon talán semmit nem próbálnak annyira titokban tartani, mint a labdarúgók fizetését. A konkrét jövedelmeket az NB I-es klubok hétpecsétes titokként őrzik, ami azért furcsa mert a világ többi országában nyilvánosak az összegek. Az RTL megpróbálta kideríteni mennyi az annyi.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .