Kevesebb pénz könnyűszerkezetes házakra Felsőzsolcán

Feksőzsolca – Nem lehet tudni, elkészül-e az a tizenhárom ház, amelyet könnyűszerkezetes technológiával szeretnének építtetni a lakók az árvíz sújtotta Felsőzsolcán, Borsod megyében. Pénteken úgy döntött ugyanis az önkormányzat, hogy az ilyen épületekre 20 ezer forinttal kisebb támogatást ad négyzetméterenként.

Az egyik érintett asszony egy fáskamrában lakik három hónapja. Nincs fürdőszobája, zsákokból öltözködik. Ő az egyike annak a tizenhárom árvízkárosultnak, akik könnyűszerkezetes házat szeretnének építtetni. A kivitelező és a város közti vita miatt azonban nem biztos, hogy egyhamar lesz házuk.

Az önkormányzat pénteken döntött úgy, hogy négyzetméterenként húszezer forinttal csökkenti ezeknek a házaknak a támogatását a hagyományos téglaházakéhoz képest. Malejkó László kivitelező szerint ebből az árból nem lehet abban a minőségben felépíteni ezeket a házakat, amelyben az önkormányzat kéri. A szerződéseket már megkötötték, a lakók kétségbeestek.

A város főépítésze azt mondja: nem bízik abban, hogy a néhány hét alatt elkészülő könnyűszerkezetes házak kibírnak egy újabb árvizet. De nem emiatt kisebb azokra a támogatás. Rudolf Mihály szerint a vállalkozó korábban maga is olcsóbban vállalta a munkát, majd árat emelt. Amint a képviselőtestület közölte velük, hogy ők is építhetnek, abban a pillanatban négyzetméterenként 136 ezer forintra megemelték az árukat, és ezt a város nem fogadta el – tette hozzá.

A vállalkozó szerint a vita abból fakad, hogy míg ő az épület külméretére adott árat, az önkormányzat az épület belméretével számolja a támogatás összegét.

Annak, aki építkezni akar Felsőzsolcán ebben a programban, egy hete van arra, hogy megkösse a szerződést az önkormányzattal. A házaknak október végéig fel kell épülniük.

– Független Hírügynökség –

 
hirdetés


hirdet�s