Kevesebb konyha többet főz

Iskolai étkezde
Iskolai étkezde
Miskolc – Már készül az az előterjesztés, mely arról szól, hogy gazdaságossá kell tenni az intézmények konyháit is, tudtuk meg Mókáné Hallók Zsuzsannától, a miskolci önkormányzat közoktatási osztályának vezetőhelyettesétől. Több oktatási intézmény konyhája is megszűnik. Máshonnan kapják majd az ebédet.

A miskolci oktatási intézmények integrációja után az iskolák és óvodák konyháinak összevonásán a sor. Már készül az az előterjesztés, mely arról szól, hogy gazdaságossá kell tenni az intézmények konyháit is, tudtuk meg Mókáné Hallók Zsuzsanna, a miskolci önkormányzat közoktatási osztályának vezetőhelyettesétől. Most az egész városban felmérik a konyhák kapacitását, színvonalát és felszereltségét.

Ezek után több intézmény főzőkonyháját melegítőkonyhává alakítják át, tehát egy-egy intézmény főz majd a közelében elhelyezkedő többinek. Ezzel megspórolható az energia és a konyhai személyzet egy része. Azt még nem tudni, hogy összesen hány főzőhely szűnik meg az intézményekben, és hogy egy-egy intézmény hány másiknak főz majd.