Kevesebb az ittas sofőr Borsodban

Akt.:
Kevesebb az ittas sofőr Borsodban
© Forrás: police.hu
Borsod-Abaúj-Zemplén – Az ittas járművezetők kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrök az elmúlt napokban 23 ittas járművezetőt szűrtek ki, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett a közlekedés biztonságának megteremtése. A közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a prevenciós célokat szolgáló közúti ellenőrzések végrehajtására.

Az előző héthez képest csökkenést mutat azon sofőrök száma, akiknél a helyszínen alkalmazott alkoholszonda elszíneződött. A rendőrök 2016. április 25-e és május 1-je között 16 ittas járművezetőt emeltek ki a forgalomból mielőtt még balesetet okozhattak volna. Az előbb említett időszakban 81 közúti közlekedési baleset történt a megye útjain, ebből 6 balesetnél volt olyan sofőr az okozó, akinél a helyszínen alkalmazott alkoholszonda elszíneződött.

Súlyos sérüléseket szenvedett az a 43 éves motoros, aki 2016. május 30-án 20 óra 30 perc körüli időben Bükkaranyos belterületén járműve sebességét nem megfelelően választotta meg, kisodródott az útról és nekiütközött egy személygépkocsinak. A motorosnál alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

Az ügyben a Miskolci Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 43 éves férfival szemben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

-Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság-