Kevés volt Bálint szóló produkciója

Akt.:
Aluinvent-DVTK vs. CMB CARGO UNI Győr
Aluinvent-DVTK vs. CMB CARGO UNI Győr - © Fotó: Ádám János
Az ötödik helyről várhatja a szebb jövőt a diósgyőri női kosárlabdacsapat.

A női élvonalbeli kosárlabda bajnokság 9. fordulójában, vasárnap este az Aluinvent-DVTK csapata a CMB CARGO UNI Győr együttesét fogadta. A hazaiaknál ezúttal már keretbe sem került a fehérorosz válogatott, Katsiaryna Snytsina, akitől válófélben vannak a piros-fehérek, így a bedobó csak a lelátóról szemlélte a meccset.

Győri hármassal indult, diósgyőri triplával folytatódott a mérkőzés (3-3), a vendégeknél Radocaj, a hazaiaknál Coulibaly dolgozott eredményesen. Aztán, amikor az 5. percbe léptek a csapatok (10-8), mindketten lefagytak. Két percen át senki nem tudott a gyűrűbe találni, volt, akinek ez büntetőből sem sikerült, majd a megforgatott együttesek tagjai, a padról érkezők közül Ciappina volt az, aki egy triplával igazolta vissza, hogy érdemes volt beállítani (13-8). Innen a negyed végégig még mindkét csapat 4-4 pontot termelt, így a játékrész végéig maradt a közte öt (17-12).

A második tíz percet a vendégek kezdték jobban (17-16), és mivel keveset mozogtak támadásban a diósgyőriek, szakvezetőjük szokatlan lépésre szánta el magát, egy híján sort cserélt, hiszen egyszerre négyet változtatott: Dubei, Szécsi, Ciappina, Bias ment le, Czank, Horváth B., Bálint és Szabó P. jött be. Az új érkezők a távoli bombákra építettek, percenként bevágtak egy triplát, Bálint, Horváth B., majd Bálint révén, a folytatásban pedig Coulibaly büntetőivel 10 pontra növelték előnyüket (28-18). Ahogy a negyed eleje, úgy a vége is a Győré volt, miközben Coulibalyt a kispad mögött ápolták, hat pontra jöttek fel a zöldek (31-25).

Fordulás után

A tréfélcsere után egy ideig pontatlanul dobtak a hazaiak, a négyből semmi után (31-29) Bálint vágta be ötödik triplakísérletéből a negyediket, de nem sokkal később Radocaj hármasa az egyenlítést jelentette, a 25. percben (34-34). Mivel Bálinton kívül nem nagyon volt ponterő a többi DVTK játékosban, így átvette a vezetést a Győr (36-39), és ekkoriban annak lehetett örülni, hogy a hazaiak visszakapaszkodgattak egálra (39-39, 41-41). Addig, amíg egy büntetővel és egy faultos kosárral el nem léptek a vendégek, akik közül Radocaj a negyed utolsó másodpercében behúzott egy tempót (41-47).

A negyedik etap elején, miután Coulibaly nagy nehezen bepréselt egy duplát, jól játszó Ivanovic egy könnyed hármassal válaszolt (43-50), majd amikor Radocaj középtávolija után -9 lett hazai szemszögből az eredmény (43-52), felhangzott a lelátóról, a „ne add fel soha” rigmus. Ötlettelenül, fáradtan támadgattak a hazaiak, ennek ellenére Szabó P. duplájával, és Bálint faultos kosarával visszatérni látszottak a meccsbe (48-52), így a lelátóról ekkor már a „mindent bele” zúgott. De a túloldalon ott volt Radocaj és Czirják, utóbbi ekkoriban szerzett fontos győri találatokat. És ott volt Bálint is, de csak egyedül. Hiába dobálta ő szorgalmasan a gólokat, egymaga remek teljesítménye kevés volt (55-58, 57-60) a győzelem megszerzéséhez, a meccset a vendégek nyerték. Vagyis a DVTK a negyedik rangadóját is elvesztette, a hazai bajnoki veretlensége mellett, így az alapszakasz felénél az ötödik helyről várhatják az új évet, a szebb jövőt.


JEGYZŐKÖNYV

Aluinvent-DVTK – CMB CARGO UNI Győr

62-66 (17-12, 14-13, 10-22, 21-19)

Miskolc, 1000 néző. V.: Kapitány, Balog, Praksch.


Aluinvent-DVTK: Horváth B. (6/6), Czank (4/3), BÁLINT (26/15), Szécsi (2), Coulibaly (12). Csere: Bias (7), Dubei (-), Ciappina (3/3), Szabó P. (2). Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonso.

CMB CARGO UNI Győr: RADOCAJ (20/3), Horváth K. (-), Takács K. (7), Vajda (6), Wampler (4). Csere: Czirják (6), Ivanovic (17/9), Mansare (-), László (-), Török (6), Koch (-). Vezetőedző: Völgyi Péter.


Kipontozódott: Wampler a 40. percben.


Miguel del Jesús López Alonso: – A harmadik negyedben elvesztettük a ritmust, és ez eldöntötte a mérkőzést.

Völgyi Péter: – Büszke vagyok a csapatomra, hogy egy ilyen nehéz sorozat közepette egy nagyon jó őszt produkáltunk. Remélem, hogy a folytatás is hasonlóan szép lesz, ezzel az eredménnyel kívánunk minden kosárlabda barátnak szép karácsonyt és boldog új évet.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek