Kevés vagy sok

Kevés vagy sok
Talán nem okozott meglepetést a jelölés, az új kormánynévsor. Elemzők szerint sok elemében a korábban kipróbált szisztémára hajaz és jól látszik benne a leendő kormányfő nyíltan megfogalmazott vezérelve: a hatékonyságot növeli a lehető legegyszerűbb irányítási lánc, a konkrét feladatokra ügyelő szakminiszter. Pap Gyula jegyzete

Ezekből a feladatokból némelyüknek jócskán kijutott, magasfokú szervezettségre lesz szükség, hogy összehangolják az egymáshoz nem túl közeli területeket. Egyes elemzők – az első nyilatkozatok nyomán – rámutatnak: a legjobb szándék mellett is vannak célok, amelyek együtt az ismert feltételek között nem valósíthatóak meg. Ám az egyik – nem könnyű – feladat lesz éppen ezen nemzetközi kötelezettségek kereteinek a pontos meghatározása. Mások a versenyszférába tervezett állami beavatkozás „gazdaságélénkítő hatását” kérdőjelezik meg, a részletek ismerete nélkül.

Hogyan működik a rendszer – kiderül hamarosan. Annyit talán csendben bevallhatunk: nem csupán az adott miniszter karrierje miatt reménykedünk az eredményességben.

-Pap Gyula-További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek