Kevés pontból a Diósgyőrnek jutott hárommal több

Akt.:
Kevés pontból a Diósgyőrnek jutott hárommal több
Miskolc – Újabb bajnoki meccset játszott szerdán az Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabda csapata.

A piros-fehérek a 7. fordulóban novemberre tervezett meccsüket hozták előre, a szekszárdiakkal egyetértésben, a cél egyértelműen az volt a diósgyőriek számára, hogy a 2/1 győzelem/vereség mutatójukat 3/1-re javítsák. Horváth B. kihagyott ziccerével indult a találkozó (aki amúgy szépen futott be a palánk alá), a másik oldalon viszont Studer Á. egyet sem hagyott ki két büntetőjéből. Nem dobott valami jól, viszont határozottan védekezett mindkét csapat, a hazaiak első kosarát Brewer ért el, amikor már közel két perc eltelt. Egy maroknyi, lelkes szurkolóval és dobbal érkeztek a dunántúli szimpatizánsok, az ő buzdításukra a diósgyőri ultrák ,,válaszoltak”. Studer Á. egyéni megindulásával lett 2-6, még kereste a megfelelő fordulaszámot a házigazda. Rasheed triplája éppen a legjobb pillanatban született, és Horti befordulása is élményszámba ment (7-7). Rasheed/Szécsi váltást eszközölt López-edző, de az ellenfél is frissített. Barber vívott földharcot Szécsivel, előbbi mintha szidta volna ellenfelét, miután lemászott az Aluinvent kosarasáról, ez nem volt túl sportszerű. A vendégek légiósa nagyon élt a miskolciak palánkja alatt, majd Czank helyett érkezett Likhtarovich, Brewer helyett pedig Jovanovic. Horváth B. hármasa tartotta a DVTK-t (14-15), de azért kellett a ,,Mindent bele!” A házigazda gyűjtötte saját palánkja alatt a hibákat (ekkor már összesen 9-et), Bálint is bejött a Diósgyőnél, Horti helyett. Jovanovic büntetőivel alakult az állás 18-18-ra, az első negyedben már csak egy kosár született, azt a Szekszárd érte el.

dvtk-aluinvent-szekszard08-st

Könnyű gól

A második felvonást Brewer nyitotta egy hármassal, ám szinte azonnal válaszolt az AKSC. A diósgyőriek mestere az oldalvonal mellett az irányítónak, Horváth B-nek magyarázta – Bálint büntetői alatt -, hogy mi lenne a pontos teendő, 23-22-nél érkezett el a vendégek időkésére. DVTK labdaszerzést követően Likhtarovich ért el könnyű gólt, aki a következő fél percben büntetőkből sem rontott (28-22). Barber kiejtette a játékszert a kezéből, ami mutatta, hogy némileg koncentrációt vesztett a Szekszárd, amit jelzett még, hogy ebben a játékrészben, öt perc alatt csupán két egységnél tartottak. Studer Á. azért csak bepakolt egy duplát (30-26), majd egy hazai elcsent labda ragadtatta tapsra a közönséget. A kísérletek sorjáztak, innen is, onnan is, de ezek közül rendkívül sok nem a kosár aljából pottyant ki, hanem annak tövéről, széléről. ,,Beállt” itt a mérkőzés, Horti dobása – ami az előzmények ismeretében már nem is volt meglepő – kimaradt a dudaszó pillanatában (31-28).


dvtk-aluinvent-szekszard02-st


Kezdtek belejönni

A harmadik negyedet Strange kettese nyitotta, egyedül futott végig a pályán, azt követően, hogy csapata labdát szerzett, amit Horti toldott meg egy támadással utána. Theodoreánnak kellett beírni a második félidő első szekszárdi pontjait (35-30), Czanknak pedig azt, hogy elhibázott egy középtávoli dobást. Likhtarovich triplája a negyedik diósgyőri volt a sorban, ám az eredmény ettől függetlenül szoros maradt (25. perc: 40-35). Szécsi ,,forintos passza” Jovanovicnak a meccs addigi legszebb jelenete volt, a délszláv légiós nem is hagyta ki a helyzetet, melyet vendég időkérés követett (44-35). Kezdett belejönni a Diósgyőr a játékba, igaz, Czank nagy igyekezetében elhagyta a labdát, nem úgy Rasheed (48-35). Na, persze nem volt minden aranyból, és az akaratos Szekszárd be is jött tízen belülre a felvonás végén (49-41).

Az utolsó menet eleje az addigiakra hasonlított, Rymarenko hozta közelebb együttesét, aztán kettőt cserélt a miskolciak szakvezetője.

Scsekics büntetői is ültek, a Diósgyőr nyakára jött a Szekszárd (49-45). Strange-től lépés miatt elvették a labdát, Rymarenko pedig ,,csak” egy büntetőt értékesített a következő ,,kék” támadásból, aztán Barber is ugyanígy (49-47). Brewer végre nem rontott, egy kis gólváltás alakult ki a parketten közte és Scsekics között. 5 perc 30 másodperccel a vége előtt 53-52 állt az eredményjelzőn, kellett Czank kettese. Ekkor már minden kihagyott vagy éppen jó dobás, elkövetett szabálytalanság dupla értékkel bírt, a játékosok játszottak a nézők idegeivel. 57-55-nél időt kért a DVTK, 1:50 perc volt csupán a dudaszóig. 59-55-nél (48:8 mp a befejezésig) a Szekszárd kapott labdát és nyúlt ugyanezen eszközhöz. Az AKSC-t Scsekics hozta 59-57-re, a vendégek aztán odaütöttek (8:9 mp) a pályaválasztónak, amely ,,időzött” még. Czank kettőből egy büntetőt értékesített, amire a dunántúliak kértek időt (7:9 mp, 60-57). Demirovic szorongatott helyzetben eldobta a labdát, nem ment be, így ha nehezen is, de nyert a DVTK.

ÉM-MI


dvtk-aluinvent-szekszard14-st


Jegyzőkönyv

Aluinvent-DVTK – Atomerőmű KSC-Szekszárd
60-57 (18-20, 13-8, 18-13, 11-16)

Miskolc, 700 néző. V.: Győrffy, Gál, Sallai.

Aluinvent-DVTK: Horváth B. (3/3), Czank (5), Rasheed (6/3), Brewer (12/3), Horti (5). Csere: Szécsi (4), Jovanovic (10), Likhtarovich (9/3), Bálint (4), Strange (2). Vezetőedző: Miguel del Jesús López Alonso.

AKSC-Szekszárd: Studer Á. (10), Rymarenko (3), Theodoreán (8), Demirovic (5/3), Barber (16). Csere: Scsekics (7/3), Studer Zs. (2), Őri (4), Mansare (2), Tamis (-). Edző: Magyar Gergely.

Kipontozódott: Studer Á. a 40. percben.

Ambrus Erzsébet, másodedző: – Nincsenek már kis csapatok, mindenki ellen úgy kell készülni, mintha döntő lenne. Motiváltan jönnek Miskolcra, és erre számítani kell. Egész héten a védekezésre készültünk, ez ment is, csak egy kissé felemésztette a lányok erejét.

Magyar Gergely: – Az eddig eltelt pár meccs alatt csak erős csapatokkal játszottunk. Szerettük volna bebizonyítani, hogy jobb csapat vagyunk, mint tavaly, azt hiszem, ez sikerült. Kiscsapatként, idegenben többet kell küzdenünk azért, hogy akárcsak esélyesek is legyünk. Büszke vagyok a lányokra, sokat dolgoztak.