Kevés hiányzott a bravúrhoz

Kevés hiányzott a bravúrhoz
Az utolsó negyedben veszítette el a parti meccset a DKSK csapata Szegeden. A női kosárlabda NB I/A 23. fordulójában szombaton Szegeden a Szeviép otthonában szerepelt a DKSK Miskolc együttese.

A hétközi fordulóban a bajnok pécsieket legyőző Tisza partiak otthonában a Diósgyőr kezdett jobban: főként Tyler és Keller remekelt, nekik köszönhetően vezettek a vendégek (7-11). Az első negyed közepén Fürész E. gólpasszainak köszönhetően átvette a vezetést a Szeged, majd egyre jobban nőtt a távolság a két gárda között (21-16).
A második negyedben Vrancseva kapta el fonalat, így pillanatok alatt 30-18 lett az állás, és a tisztes előny birtokában mintha elkényelmesedett volna a hazai gárda. Védekezésben rendesen visszaestek Russaiék, a Diósgyőr tetszés szerint érte el a pontokat, sikerült is egyenlíteniük (37-37). Sőt, a félidőt jelző dudaszó pillanatában Fodor tempója a gyűrűben landolt, ez pedig már 38-39-es miskolci vezetést jelentett.

Térfélcsere után

A DKSK vezetett egy-két ponttal a harmadik játékrész elején, a Szeged a 24. percben tudott fordítani. Aztán vendégek nem ment egy picit, így két perc múlva már 44-49 állt az eredményjelzőn. Jellemző volt a szegediekre, hogy többször sem tudták megfogni a labdát, a tuti passzból, ziccerből a DKSK indulhatott. A különbség pedig tovább nőtt, a 27. percben már 47-53 volt az állás. Innen Mészáros hármasa, majd Russai triplája után sikerült utolérniük a Diósgyőrt a Tisza-partiaknak. Sőt, Fürész E. duplája után hosszú idő után ismét a Szeviépnél volt az előny (57-55).
Ez kicsit megnyugtatta Kajdacsiékat. A negyed negyedben 61-55-t után nehezen született hazai kosár, ezután azonban jött hat pont (67-57). Jó nagy lett a rohanás, a védekezéssel egyik csapat sem törődött sokat. Kosár, igaz így kevés esett, mert kimaradtak mindkét oldalon a helyzetek. 70 másodperccel a vége előtt 70-64-nél a Diósgyőr támadhatott, de a büntetőkkel színezett végjátékban a hazai együttesnek sikerült bebiztosítania győzelmét.

Jegyzőkönyv

Szeviép-SzegedDKSK Miskolc 78-66 (24-16, 14-23, 19-16, 21-11)
Szeged, 500 néző. V.: Benczur T., Cziffra.
Szeviép-Szeged: Török (4), FÜRÉSZ E. (14), Mészáros (15/9), Tomova (8), KAJDACSI (19). Csere: VRANCSEVA (12/3), Izsák (2), Russai (4). Edző: Peresztegi Nagy Ákos.
DKSK Miskolc: Brantlová (3), BORECKÁ (20/6), Kovács K. (5), KELLER (15), Tyler (12). Csere: Fodor (10/3), Imbergerová (1). Edző: Tapodi Péter.
Kipontozódott: Kovács K. a 35., Imbergerová a 38. percben.
Peresztegi Nagy Ákos: – Tisztában voltam azzal, hogy a szerdai játéknap után, sokkal nehezebben lendülünk játékba. Azonban csapatom küzdeni tudása minden dicsértet megérdemel.
Tapodi Péter: – Van hiányérzetem, mert nyerhettünk volna a mai napon, de sajnos egy-két figyelmetlenség miatt ez nem sikerült.

A DKSK következő bajnoki mérkőzését március 25-én, vasárnap 17 órától a Pécs ellen játssza a miskolci városi sportcsarnokban.