Friss hírek

2010.01.28. 11:07

A miskolci vonalon kijavították a szolnokin még dolgoznak

<p>Kijavították a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon, Aszód és Gödöllõ között eltörött sínt, így a vonatok mindkét vágányon közlekedhetnek. A Hatvan-Szolnok irányban is eltörött a pálya, ezt a hibát még javítják, a vonatok csak lassan haladhatnak, ezért késésekre kell számítani.</p>

A Hatvan-Szolnok vasútvonalon Hatvan és Jászfényszaru között reggel 8 óra után törött el a sín. A helyszínre érkezõ szakemberek azt állapították meg, hogy a vonatok, a biztonsági elõírásokat betartva, 5 km/h sebességgel haladhatnak a szakaszon a síntörés kijavításáig. Az alacsonyabb sebesség miatt a személyszállító vonatok körülbelül 20-25 percet késnek. Az elsõdleges vizsgálatok szerint a sín anyagfáradás, illetve a hideg miatt törött el. A helyreállítás várhatóan délelõtt befejezõdik, a menetrend a kora délutáni órákban állhat helyre.

A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon a nyolc óra elõtt Aszód és Gödöllõ között eltörött sínt délelõtt kijavították, így a vonatok mindkét vágányon közlekedhetnek. A menetrend a délelõtti órákban fokozatosan állhat helyre.

A közlekedési helyzetrõl a MÁVDIREKT 06 40 49-49-49-es, helyi tarifával hívható telefonszámon adhat felvilágosítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!