Kettős tragédia a 37-es főúton – Román kamionos a vádlottak padján

Akt.:
Kettős tragédia a 37-es főúton – Román kamionos a vádlottak padján
Sátoraljaújhely – Két ember halálát okozta a szabálytalan előzéssel a 37-es úton.

Hétfőn kezdte el tárgyalni a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság annak a román állampolgárságú vádlottnak a büntetőügyét, aki – a vádirat szerint – tavaly július 18-án a 37-es úton Miskolc irányába haladt kamionjával, amikor egy enyhe balra ívelő, csak rövid távon belátható útkanyarulat előtt szabálytalanul előzni kezdte az előtte haladó autóbuszt.

Az előzés során nem biztosított elsőbbséget a vele szemben Szerencs irányából érkező Renault Thalia személygépkocsinak, amelynek sofőrje az ütközés elkerülése érdekében járműve kormányát elhúzva végül a bal oldali forgalmi sávban ütközött össze az előzésből jobbra visszatérő szabálytalan tehergépkocsi-­szerelvénnyel.

balset2

A helyszínen meghaltak

Az ütközés ereje a személygépkocsit visszadobta a másik oldalra, ahol végül a szinte felismerhetetlenségig összeroncsolódott gépjármű a szántóföldön állt meg.

A helyszínre érkező tűzoltók a gépjármű vezetőjét és utasát kiszabadították a roncsok közül, de a szintén pár perc alatt a balesethez érkező mentők már csak azt tudták megállapítani, mind a két személy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett az életüket megmenteni.

– ÉM-SZB –


Kettős tragédia a 37-es főúton – Vádemelés a román sofőrrel szemben

Miskolc – Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy román sofőrrel szemben, aki szabálytalan közlekedési manőverével halálos közúti közlekedési balesetet okozott.

Kettős tragédia a 37-es főúton

Bodrogolaszi, Sárospatak – Ketten vesztették életüket abban a közlekedési balesetben, amely a 37-es főúton történt.

hirdetés


hirdet�s