Kettős rangadó a Nagyerdei Stadionban – Hasznos információk szurkolóknak

Akt.:
Kettős rangadó a Nagyerdei Stadionban – Hasznos információk szurkolóknak
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen, Miskolc – Mint ismeretes, szombaton egymás után két futballmeccs lesz a Nagyerdei Stadionban, ahol a Loki 15.30-tól a Haladást, majd a Diósgyőr 18 órától a Budapest Honvédot fogadja az OTP Bank Liga 13. fordulójában.

Érdekesség, hogy az érdeklődők egy normál árú jeggyel két meccset tekinthetnek meg a sporttörténelmi esemény alkalmával.

A rendezvény regisztrációköteles. A Diósgyőr-, Szombathely- vagy Honvéd-szurkolók a saját klubjuknál – Diósgyőrben, Szombathelyen vagy Budapesten – vehetik meg jegyeiket, és érdemes tudniuk, hogy a vendégpénztárak hétvégén nem üzemelnek.

A Loki-szurkolóknak is érdemes a nagyerdeistadion.hu weblapon online, vagy a Nagyerdei Stadion jegypénztáraiban és a DVSC Shopban elővételben személyesen megvenniük a belépőket és nem az utolsó pillanatra hagyni azt a várható tumultus miatt, ami azt eredményezheti, hogy jókora késéssel foglalhatják el helyeiket.

A szomszéd megyékből érkező semleges szurkolók jegyvásárlására ugyanazok érvényesek, mint a debreceniekre. Vagyis a stadionkártyával rendelkezők online a nagyerdeistadion.hu-n, vagy a Nagyerdei Stadion jegypénztáraiban, és a DVSC Shopban személyesen vehetik meg a belépőket, akár a mérkőzés napján is. A stadionkártyával nem rendelkezők szintén a stadion jegypénztáraiban és a DVSC Shopban vehetnek belépőt, névre szólóan (név, születési hely, születési idő megadásával/igazolásával)

A mérkőzés napján a jegypénztárak a stadion állatkert felőli oldalán 10:00-kor nyitnak.

A DVSC VIP-elhelyezésében nem lesz változás, a VIP-parkolók azonban, tekintettel a kettős mérkőzésre, korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre. A mérkőzés napján csak a rendezvényre kiadott parkolókártyával lehet a stadion parkolójába behajtani, amiért kérik a VIP vendégek megértését.

A Diósgyőr VIP-vendégeinek kényelmes elhelyezése az északi VIP-teremben lesz.

A lenti „iránytű” jól szemlélteti, hogy a kettős rangadó szurkolói merről közelíthetik meg a stadionban számukra kijelölt szektorokat.

kw2

Ahogy a térkép is mutatja, a DVSC-szurkolók az Oláh Gábor utcán parkolhatnak és onnan a 2. és 3. számú feljárón közlekedhetnek a megszokott útvonalon, úgy, hogy az A/2-es szektor 2. és 3. beléptetőkapujától a C/6-os szektor 14-es bejáratáig a fél stadion a rendelkezésükre áll.

t01

A várhatóan sokkal kisebb létszámban érkező szombathelyiek a Nagyerdei Stadion-Ady Endre sugárút találkozásának környékén parkolhatnak, majd az 5. feljárón haladva jutnak be a stadion D/1 szektorába a 15., 16. kapun.

A diósgyőrieknek a Nagyerdei Víztorony felőli 1-es feljáró áll a rendelkezésükre, és az 1., valamint a 17.-18. bejáraton mehetnek a D/6, D/7, D/8-as szektorba.

A D/7 és D/8 szektor DVSC-bérletesei ezúttal a mellettük lévő A/2 szektor 1.-16. sor 1.-11. székek valamelyikén foglalhatnak helyet az érkezési sorrendnek megfelelően.

A Budapest Honvéd hívei a stadion északi oldalán a D/3, D/4 szektorokban kerülnek elhelyezésre a 19., 20. kapu felőli megközelítéssel.

A C/7, a D/2, a D/5, valamint az A/1 szektorok biztonsági zónaként lezárásra kerülnek.

A kettős rangadó előtt a Nagyerdei Stadion szombaton délután fél 3-tól nyitja meg kapuit. A kettős mérkőzés napján csak a rendezvényre kiadott parkoló kártyával lehet behajtani a stadion parkolójába.

Javasolt útvonalak és parkolóhelyek

A Debreceni Rendőrkapitányság ezeket az útvonalakat és parkolókat ajánlja:

DVSC-szurkolóknak:

  • Oláh Gábor utca, Ady Endre sugárút, Pallagi út, Vigadó tér. A stadion megközelítése az Ady Endre sugárút felől történik.

Diósgyőri szurkolóknak:

  • M35-ös számú autópálya, 35-ös számú főút, Böszörményi út, Doberdó utca, Kartács utca, Móricz Zsigmond körút, Pallagi út.
    A diósgyőri szurkolók parkoltatására a Pallagi úti Klinika parkolóban kerül sor.

Honvéd-szurkolóknak:

  • M35-ös számú autópálya, 33-as számú főút, Balmazújvárosi út, Füredi út, Böszörményi út, Doberdó utca, Kartács utca, Móricz Zsigmond körút, Benczúr Gyula utca, Ady Endre sugárút, Nagyerdei körút. A Honvéd-szurkolók parkoltatása a Nagyerdei körúton lesz.

Haladás-szurkolóknak:

  • M35-ös számú autópálya, 33-as számú főút, Balmazújvárosi út, Füredi út, Bem tér, Nyíl utca, Hadházi út, Nagyerdei körút, Oláh Gábor utca, Vígadó tér, Ady Endre sugárút.

– DVSC –


Fotó: Derencsényi István
Debrecen, Miskolc - DVSC-Haladás és Diósgyőr-Honvéd meccsnek ad otthont a debreceni aréna, egy napon. Legutóbb éppen harminc éve, 1987. május 2-án rendeztek kettős mérkőzést a magyar első osztályú labdarúgó bajnokságban, akkor a Népstadionban Ú. Dózsa-Bp. Honvéd (2-1) és Ferencváros-Vasas (3-1) t...