Kettős gyilkosság Sopronban – Jogerős mind a három előzetes letartóztatás

Győr, 2012. május 3., csütörtök (MTI) – Jogerőre emelkedett a két héttel ezelőtti soproni kettős gyilkosság mindhárom gyanúsítottjának előzetes letartóztatásba helyezése – közölte a Győri Törvényszék szóvivő bírója csütörtökön az MTI-vel.

Máté Kinga jelezte: a másodfokon eljáró törvényszék elutasította T. Attila első- és M. Tamás harmadrendű gyanúsítottak fellebbezését. (A harmadik fiatal, V. Roland és védője elfogadta az április 20-i bírói döntést, így az az ő esetében már akkor jogerőre emelkedett.)

A rendőrség korábban azt közölte: a fiatalok – akik ellen lopás, betörés és bolti fegyveres rablás miatt is folyik eljárás – közlésük szerint azért akartak fegyvert szerezni, hogy azzal más bűncselekményeket kövessenek el.

Április 17-én este ezért mentek a soproni Anger réten lévő lövészklubba, amelynek V. Roland a tagja volt. Több tárat is kilőttek a céllapokra, míg M. Tamás kintről figyelte a klubot. Ahogy eltervezték, T. Attila a lőgyakorlat közben hirtelen megfordulva fejen, arcon és nyakon lőtte a sporttelep 53 éves elnökét, majd egy “kivégzésszerű lövést” adott le rá.

A két fiatalember megpróbálta elrejteni a holttestet, illetve értékek, fegyverek után kutatott a helyiségekben. Ekkor lépett be a klubba B. Ervin; a 43 éves soproni férfi lőszereket hozott. Mivel nem látta a lőtér vezetőjét, számon kérte a fiatalokat, ezért T. Attila több lövést leadva megsebesítette a férfit. Ezután V. Roland féltérdre ereszkedve több lövést is leadott a már vérző, menekülő férfira; az összeesett, ekkor T. Attila odalépett a földön fekvő emberhez, és egyetlen lövéssel megölte. A lövészklub elnökét összesen négy, ismerősét pedig három halálos lövés érte.

– MTI –