Kettős gyilkosság Győrben – Jogerős a gyanúsított előzetes letartóztatása

Győr, 2012. május 11., péntek (MTI) – Jogerős annak a férfinak az előzetes letartóztatásba helyezése, aki a gyanú szerint áprilisban egy vita után sörétes puskájával lelőtt két embert – közölte a Győri Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-vel.

 

Máté Kinga jelezte: a gyanúsított és védője ugyan megfellebbezte az elsőfokú döntést (az MTI információja szerint házi őrizetet kértek helyette), de a fellebbviteli fórum arra az álláspontra helyezkedett: a több emberen elkövetett emberölés bűntettének olyan kirívó a tárgyi súlya, hogy megalapozottan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől.

A helybenhagyó döntés utalt arra is, hogy a két ember életét követelő cselekmény alapos, mindenre kiterjedő, befolyásoktól mentes vizsgálata alapvető bűnüldözési követelmény, melynek zavartalan teljesítését a gyanúsított szabadlábra helyezése, vagy más kényszerintézkedés alkalmazása nem biztosítaná – tette hozzá.

A gyanúsított a rendőrség korábbi közlése szerint vita után, sörétes fegyverével sebzett halálra két embert április 22-én. A Bercsényi-ligeti vendéglátóhely tulajdonosa haragos viszonyban volt áldozataival, akik előző este többekkel az ő presszójában szórakoztak. Hajnalban a tulajdonos kitette az utcára a társaság néhány hangoskodó tagját. A két későbbi áldozat emiatt ment vissza “felelősségre vonni” a presszóst, aki az utcán lőtt rájuk engedéllyel tartott puskájával.