Kettős gázolás, egy halott

Kettős gázolás, egy halott
Bodroghalom – Halálos gyalogosgázolás történt szerdán kora hajnalban Bodroghalom belterületén.

A szabadság utcai családi ház kerítésén hatalmasat csattant egy Opel típusú személyautó, és a dörejre rohant ki a tulajdonos. Egy összetört személygépkocsit és két földön fekvő személyt pillantott meg. A kerítésnek ütközés előtt ugyanis az autó két fiatalt elgázolt. A tizenhét esztendős helyi fiú meghalt, a huszonéves társát súlyos sérüléssel kórházba szállították A balesethez riasztották a sátoraljaújhelyi tűzoltókat is, mert a gépkocsi a kerítés kidöntése mellett, leszakította a gázcsonkot is és nagy erővel tört fel a gáz, amit a gázszolgáltató kiérkezéséig vízzel hűtöttek, hogy nehogy berobbanjon.

A helyszínen szerzett információ szerint az Opel feltehetően nem a megengedett sebességgel haladt, ezért sodródhatott ki a kanyarban és nem tudott megállni a két gyalogos előtt sem. A fiúk a szomszédos épületben házibulin voltak és éppen hazafelé tartottak amikor megtörtént a tragédia. Csupán néhány száz métert kellett volna megtenni hazáig. Az úttest egyébként száraz volt a közúti világítás is rendben működött. A helyszínelés hosszabb időt vesz igénybe, mert Miskolcról a közlekedési szakértő és a megyei rendőrfőkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársai is a helyszínre vonultak. – Pitkó László alezredestől a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság osztályvezetőjétől. A sofőrt a rendőrök elvitték felmerült annak a gyanúja, hogy ittasan vezetett.

Legfrissebb fejlemények
Részeg volt az a sofőr, aki két gyalogost ütött el szerdán éjjel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bodroghalmon. Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának munkatársa a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az ittas sofőr éjfél után néhány perccel, egy kanyarban kisodródott az autójával, megpördült, közben az út szélén sétáló két gyalogost elütötte. Az egyik sérült egy 17 éves fiú a kórházban meghalt, társa, egy 27 éves fiatalember életveszélyes állapotban van.

Kapcsolódó linkek:

 

-PT-