Friss hírek

2010.03.17. 20:29

Kilépnek az óbudai MDF-esek, a párt csendes távozásra kéri õket

<p>Csendes távozásra kéri a kilépett óbudai tagjait az MDF. Szegner László, a párt óbudai szervezetének vezetõje szerdán jelentette be, hogy 15 másik taggal együtt március 23-i hatállyal kilép az MDF-bõl. Az egyik indok szerint azért, mert az SZDSZ csatlakozása ellehetetleníti az MDF helyzetét.</p>

Az óbudai tagok kilépésének hírére Herényi Károly elnökhelyettes szerdai közleményében a párt nevében azt kérte, hogy "békében, csendben hagyják el a pártot, és ne ártsanak tovább azoknak a tagoknak, akik az alantas támadások közepette is kitartóan dolgoznak az õszinte és felelõs politizálás sikeréért.."

Még februárban az MDF budapesti választmánya le akarta váltani a választmány elnökét, ekkor Dávid Ibolya, a párt elnöke öt kerületi szervezet mûködését függesztette fel. Köztük volt az óbudai is.

Az óbudai szervezet felfüggesztését már megszüntette az MDF. Herényi Károly szerdai közleménye szerint azért, mert azt mondták, dolgozni akarnak. "Jóhiszemûek voltunk, és azt hittük, hogy ezt a munkát az MDF sikere, Bokros Lajos programjának népszerûsítése érdekében akarják elvégezni. Napnál világosabb azonban, hogy a kerületi szervezet ebben a kampányban végig a Fidesz érdekeit szolgálta, Szegner László folyamatosan a nyilvánosság elõtt támadta az MDF-et, így szolgálta meg a Fidesznek alpolgármesteri pozícióját" - olvasható az MDF közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!