Oktatás

2020.04.27. 12:30

Még nem tudni, ki lesz a Ferenczi igazgatója

Nyáron derül ki, hogy a 4 pályázó közül ki nyeri el az igazgatói posztot az egészségügyi szakgimnáziumban.

Hegyi Erika

Pályázatot írtak ki a Miskolci Egyetem Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium igazgatói posztjára. Erre azért volt szükség, mert a középiskola jelenlegi igazgatójának, Zsúdel Antónia Orsolyának lejárt az ötéves vezetői mandátuma. Mint arról korábban írtunk, a Ferenczi-szakgimnázium 2019. augusztus 1-jével a Miskolci Egyetem fenntartása alá került. Erről még a felsőoktatási intézmény korábbi fenntartója, az Emberi Erőforrások Minisztériuma döntött (az egyetemek azóta az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz tartoznak). Az igazgatói pályázatot tehát a Miskolci Egyetem mint fenntartó írta ki.

Torma András, a felsőoktatási intézmény rektora elmondta: eredetileg 5 pályázat érkezett a kiírt posztra, de közülük egy jelentkező visszalépett. Így végül négy pályázatot vitatott meg az egyetem több testülete is, majd megszülettek az állásfoglalások. A szenátus sorrendet állított fel a pályázók között, majd javaslatát továbbította a szakminisztérium felé. A szakgimnázium új igazgatójának személyéről a szakminiszter dönt, az eredmény pedig nyárra várható.

Szeretné folytatni

A Ferenczi jelenlegi igazgatója, Zsúdel Antónia Orsolya jelezte: ő is pályázott az igazgatói posztra, hiszen szeretné tovább folytatni a megkezdett munkát. Hangsúlyozta: a középiskolában kiváló oktató-nevelő munka folyik, több országos szakmai tanulmányi versenyen szerepeltek nagyszerűen az iskola diákjai. A sok szép eredmény között első helyezés is volt. Sőt, a középiskola egyik tanulója részt vett az EuroSkills versenyen is, ami a szakmák Európa-bajnoksága, és 2. helyezést ért el ápolás és gondozás szakmában.

– Szeretném az iskolánkban tovább erősíteni a kiváló szakmai munkát – fogalmazott Zsúdel Antónia Orsolya.

A szakgimnázium honlapján megtalálható mind a négy vezetői pályázat, de név nélkül, így az nem derül ki, hogy kik pályáznak még a vezetői posztra.

(A borítóképen: Rendezvény a Ferenczi-szakgimnázium aulájában| Fotó: ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában