Ketten előzetesben a kecskeméti húsügyben

Előzetes letartóztatásba helyezte péntek kora délután a Kecskeméti Városi Bíróság a Patyi Kft. tulajdonos ügyvezetőjét és helyettesét, aki egyben az elosztó raktárat is vezette. A 30 napos előzetes letartóztatásra a Független Hírügynökség szerint azért volt szükség, mert félő, hogy további bizonyítékok tűnnének el mielőtt lezárul a nyomozás.

A cég tulajdonos ügyvezetője és helyettese ellen már rossz minőségű termék forgalomba hozatala miatt folyik elsősorban az eljárás, de az ügyvezető ellen a hatósági zár feltörése, és a romlott hús eltűntetésének kísérlete miatt is folyik a nyomozás. Emiatt gyanúsítottként hallgatták ki a cég másik két alkalmazottját is, akik egyelőre szabadlábon védekeznek.

A férfi és a nő 30 napos előzetes lettartóztatása március végén jár le, a kényszerintézkedésre azért volt szükség, mert félő, hogy a két gyanúsított megkísérelte volna további bizonyítékok eltűntetését, mellyel akadályoznák a folyamatban lévő nyomozást – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A romlott húsokat, húskészítményeket tároló raktárat és az ezeket értékesítő boltot működtető cég igazgatóhelyettesét csütürtök este tartóztatták le a rendőrök. A társaság tulajdonosát már korábban őrizetbe vették.Sporthírek