Sport

2018.05.07. 16:39

Miskolcon is sikerrel debütált a Vivicitta-futás

Miskolc - A Magyar Sport Napján, május 6-án, vasárnap kapcsolódott be Miskolc a „Szeresd a várost!” mottót viselő Telekom Vivicitta futás hazai eseménysorozatába.

Miskolc - A Magyar Sport Napján, május 6-án, vasárnap kapcsolódott be Miskolc a „Szeresd a várost!” mottót viselő Telekom Vivicitta futás hazai eseménysorozatába.

A Szent István téren kijelölt versenyközpontban közel 1000 sportember sorakozott fel, hogy teljesítse a 2,7 km-es távot.

A városvédő futás, amely idehaza 32 évvel ezelőtt indult hódító útjára a fővárosi Margitszigetről, sikeres vidéki rajtot vett áprilisban, Győrben. Most Miskolcon volt sor, amely mindig is büszke volt sportéletére.

A futam előtt Béres Tímea aerobikedző várta közös bemelegítésre a rajthoz felsorakozókat. Tímea 8 évig versenyezett atlétaként, így igazi futó szívvel készítette fel a 946 résztvevőt, hogy nekivágjanak a miskolci belvárost átszelő 2,7 km-es távnak. A rajt ceremóniánál közreműködött dr. Kiss János, Miskolc alpolgármestere, Rakaczki Zoltán Miskolc sportért felelős polgármesteri biztosa és Kramcsák László, a névadó Telekom regionális műszaki vezetője is. A rajt-dobogón ott volt a Miskolci VSC sokszoros magyar bajnok és válogatott atlétája, Szász László, az első magyarországi Vivicitta futóverseny győztese is.

A mezőny a Szent István térről szinte szabályos téglalap alakú útvonalon haladt, az első kilométert jelzőtáblát a belvárosban, a volt Centrum Áruház előtt érték el a futók, míg a 2. kilométert a Szemere kertnél hagyták el, és innen tértek vissza a Szent István téren felállított célba. A férfi mezőny legjobbja, a 8:36 perc alatt célba érkező Tugyi Levente, a Diósgyőri TC válogatott tájfutója lett, aki áprilisban a harmadik helyen végzett a klasszikusnak számító 10 km-es távon, a fővárosi 6000-es Vivicitta mezőnyben. Másodikként Bacsó Bence futott be, míg a dobogó harmadik fokára Büki Ádám állhatott fel, aki pár hete Budapesten kategóriájának 7. helyezettje lett, félmaratoni távon. A hölgyek közül Haraszin Linda, a Swimming Pentathlon Club versenyzője volt a leggyorsabb, aki még csak júniusban lesz 11 éves, de ennek ellenére 11 percen belül teljesítette a távot. Őt követte Sávolyi Sára, míg a dobogó harmadik fokát Tamás Bianka érdemelte ki.

A női és férfi abszolút győztesnek, valamint Sasvári Gyula kerekesszékes versenyzőnek dr. Kiss János Miskolc önkormányzatának ajándékcsomagjait adta át.

A Vivicitta minden városban megmozgatja a tanintézeteket, a diákok és pedagógusok örömmel mérettetik meg magukat. Miskolcon is több mint száz iskolás volt a mezőnyben. A mozgósítási versenyt a kazincbarcikai Pollack Mihály Sport Általános Iskola nyerte, csapatuk létszáma 66 fő volt.

A távot teljesítették a szklerózis multiplex észak-magyarországi egyesület betegei is, megmutatva, hogyan tudják végig sétálni ők is ezt a pályát.

A Vivicittát, mint az országban mindenhol, ezúttal is a Budapest Sportiroda rendezte, Miskolc MJV Önkormányzatának, önkormányzati cégeinek, a városi rendőrségnek hathatós közreműködésével.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!