Kétszeresen is ittasan vezette autóját az ózdi férfi

Kétszeresen is ittasan vezette autóját az ózdi férfi
Kétszeresen is ittasan vezette autóját az ózdi férfi
Ózd – Egy ózdi férfit két nap alatt kétszer értek ittas vezetésen a rendőrök. Második alkalommal jogosítvány hiányában balesetet is okozott.

Az Ózdi Rendőrkapitányság, Putnoki Rendőrőrsének járőrei november 4-én rendőri intézkedés alá vontak egy kék Hyundai személyautó vezetőjét. Az ellenőrzés során hamar kiderült, hogy a 33 éve ózdi férfi a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott. A járőrök a sofőrt előállították, illetve a helyszínen bevonták a vezetői engedélyét. Mindemellett ittas vezetés miatt büntetőeljárást indítottak ellene.


Ismét ittasan

Másnap, november 5-én, az esti órákban a mentők riasztották az ózdi rendőröket egy közúti közlekedési balesethez, amelyben szintén egy kék Hyundai személygépkocsi, illetve annak vezetője volt a szereplő. Az autó a Farkaslyukat átszelő út aszfaltján, a tetejére borulva állt meg, miután a hossztengelye körül többször megfordult. A helyszínre érkező rendőrök hamar megállapították, hogy a balesetet okozó férfi nem más, mint az alig 24 órával korábban Putnokon ittas vezetés miatt előállított 33 éves féri. A baleset során személyi sérülés nem történt, a gépkocsi megrongálódott, benne jelentős mértékű anyagi kár keletkezett. A járművezető – annak ellenére, hogy nem voltak sérülései - újra a kórházban találhatta magát, ahol ismét vért vettek tőle.


Több évre eltilthatják a vezetéstől

Az ózdi férfivel szemben két rendbeli járművezetés ittas vagy bódult állapotban bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. Ezen túlmenően szabálysértési eljárás keretében további felelősségre vonásra számíthat engedély nélküli vezetés és a balesettel kapcsolatosan közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértésének elkövetése miatt is. A kétszer is ittasan vezető férfit a bíróság - mellékbüntetésként – több évre eltilthatja a közúti járművek vezetésétől – tájékoztatta a Borsod Online-t Egyedné Novodonszki Éva, a B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferense.


Hol mér a traffipax novemberben B.-A.-Z. megyében?

boon | 2010.11.08 19:58
Nézze meg, hogy hol mérik a gépjárművek sebességét Borsod-Abaúj-Zemplén megyében novemberben! (A közölt helyszínek és időpontok tájékoztató jellegűek, a rendőrség a változtatás jogát fenntartja.)

Bűnmegelőzési Fotópályázat

boon | 2010.11.08 11:54
A Miskolci Rendőrkapitányság a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályával közösen az *Egyes települések közbiztonságának javítását célzó együttműködéshez kapcsolódó támogatások elnyerésére* címmel kiírt belügyminisztériumi pályázat keretein belül VÉDJÜK MEG ŐKET! címmel digitális fotó és számítógépes grafikai pályázatot hirdet.

Őszi út-mutató

boon | 2010.11.08 11:54
Az őszi évszakváltozás kapcsán nemcsak az időjárási, hanem a látási viszonyok is nagymértékben változnak, romlanak, és ez jelentős hatással van a mindennapi közlekedésre.

Rendőrségi felhívás a halálos baleset kapcsán

boon | 2010.11.08 09:52
A lakosság segítségét kéri a rendőrség a csütörtökön történt halálos közlekedési baleset ügyében.

Mikulási traffipax túra – Állítsák Önök szolgálatba a sebességmérőt!

boon | 2010.11.08 07:20
Miskolc – Magyarországon a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a legfőbb baleseti ok a sebességtúllépés, mely elsődleges a halálos, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésében játszik szerepet.