Kétszer annyi takarmányt kapnak a gemenci vadak

Kétszer annyi takarmányt kapnak a hideg miatt a gemenci vadak. A hideg és a hó miatt dupla annyi takarmánnyal etetik a vadászok az állatokat, az etetõk környékét pedig megtisztítják, hogy azokat könnyen meg tudják közelíteni a z állatok. A vadászok minden nap lovas fogattal viszik ki nekik az eleséget. Ebben a hónapban már 40 mázsa kukoricát szórtak szét nekik.

Minden nap több vödör kukoricát szórnak szét a vadászok. A nagy hó ugyanis elfedi az eleséget. Így sem a szarvasok, sem a vaddisznók nem tudnak táplálékhoz jutni. A kukorica és a széna azonban minden nap frissen várja õket az etetõkben. A vadászok összesen 19 etetõhelyet járnak körbe minden nap. Reggelre egy szem eleség sem marad sehol, a vadak ugyanis hozzászoktak, hogy minden nap kapnak – mondta el a Független Hírügynökségnek Gyöngyös István, a Gemenci Erdészeti Zrt. szekszárdi erdészetének fõvadásza.

Ha szükséges a szakemberek úgynevezett síkosság mentesítést is végeznek az etetõhelyek környékén. Ez azt jelent, hogy ha a hó teteje lefagy, azt feltörik. A jég ugyanis könnyen felsértheti a vadállatok csülkeit.