Kétszer annyi pénzt adó bankautomata Új Zélandon

Rengetegen, főleg hátizsákos turisták zarándokoltak el egy bankautomatához Új Zéland déli részén, Queenstown városában miután kiderült, hogy a gép a kértnél kétszer nagyobb összeget ad ki anélkül, hogy azt leemelné az ügyfél bankszámlájáról. Erről csütörtökön számolt be news.com.au ausztrál hírportál.

A Kiwibank tisztviselője, Bruce Thompson elmondta, hogy a bank nem fogja visszakövetelni a pénzt, hiszen a hiba amiatt történt, hogy a bank egyik alkalmazottja véletlenül összecserélte a 20 és a 10 dolláros bankjegyeket.

A Southland Times tudosítása szerint sugárzó arcú emberek tömegei álltak sorba helyi idő szerint kedd este 10 és hajnali négy között az automatánál. “Ebben semmi különös nincsen, ilyen már máshol is előfordul. Ami itt történt mindössze annyi, hogy nagy publicitást kapott és rengeteg turista állt sorban” – mondta a bankár.

Az aranytojást tojó tyúk csak azután zárt be, hogy egy taxis jelentette a rendőrségen a tömeget.

Az adminisztrációs hiba azonban nem mindenkinek okozott boldogságot, hiszen akik 20 dolláros bankjegyet kértek, csak a felét kapták meg. Ezeket az ügyfeleket a bank kárpótolja majd.