Kétszázmilliót meghaladó a kár

Nagy a kár
Nagy a kár
Bodrogkeresztúr – Szinte földig égett szerda este a Bodrog parti település művelődési központja.   Bodrogkeresztúr Lángol 2007.04.05. Bodrogkeresztúr lángok után 2007.04.05.

Öt város közel félszáz tűzoltókocsija próbálta eloltani azt a tüzet, ami a község Faluházának – vélhetően – színpadi részén keletkezett. Azt már az oltás közben elmondta érdeklődésünkre Májer József polgármester, hogy a kár meghaladhatja a százötvenmillió forintot, csütörtökön ez már bizonyosnak látszott. A tűzeset hírére korareggel a településre érkezett Szabó György országgyűlési képviselő, aki a polgármester kíséretében tekintette meg a helyszínt.

Segít az országgyűlési képviselő

Mérhetetlenül sajnálom az esetet – mondta lapunknak Szabó György – számos komoly, és könnyebb fajsúlyú rendezvény köt ehhez az épülethez. Ezt a jellegzetes Faluházat újra kell építeni. Jó, hogy a településnek van biztosítása, ám bizonyosan nem fedezi majd a kár teljes összegét, hiszen az első becslések alapján ez elérheti a kétszázötvenmilliót. Ez egy vis major eset, az alapból hozzá kell tenni a biztosító által kifizetendő összeghez azt a cirka egyharmad részt, amiből az építés kivitelezhető. A vis major kezelése a Regionális Fejlesztési Tanács-nak a hatásköre, ennél fogva az asztalomra kerül majd az ügy. A magam részéről mindent megteszek, hogy a hiányzó részt odaadhassuk a településnek – mondta Szabó György.

SFL

 

Korábbi cikk:

Lángba borult a faluház Bodrogkeresztúron 
Bodrogkeresztúr – Röviddel ez előtt, eddig tisztázatlan körülmények között kigyulladt a bodrogkeresztúri faszerkezetű épület. A katasztrófavédelmi igazgatóság megyei ügyeletesétől kapott tájékoztatás szerint teljes terjedelmében lángol.