BOON - PR cikk

2013.12.10. 15:02

Digitális környezet - elismert közgazdász diploma!

Elismert diplomát szeretne? Versenyképes, multinacionális vállalati környezetben kíván elhelyezkedni? Érdeklődik a nemzetközi gazdasági képzések iránt? Interaktív digitális környezet a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának nemzetközi gazdálkodás BSc szakán!

Elismert diplomát szeretne? Versenyképes, multinacionális vállalati környezetben kíván elhelyezkedni? Érdeklődik a nemzetközi gazdasági képzések iránt? Interaktív digitális környezet a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának nemzetközi gazdálkodás BSc szakán!

Új elektronikus tananyagok a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán

A Gazdaságtudományi Kar, Miskolc és az Észak-magyarországi régió keleti nyitási programjával összhangban különös hangsúlyt helyez a nemzetközi kapcsolatokkal, a világkereskedelemmel, más országok és tájak gazdaságtanával kapcsolatos ismeretek oktatására, a hallgatók nyelvtudásának javítására, a nyelvi készség gyakoroltatására. Ez a szándék motiválta a Kar oktatóit, amikor az egyik legnépszerűbb alapszakuk, a Nemzetközi gazdálkodás fejlesztéséről döntöttek. A szak népszerűségét az biztosítja, hogy az itt megszerezhető diploma feljogosít:

  • nemzetközi kereskedelmi tranzakciók bonyolítására,
  • nemzetközi és hazai pályázatok összeállítására, menedzselésére,
  • az SAP ERP és Business One integrált vállalatirányítási rendszerek kezelésére (ez Magyarországon csak néhány szakon érhető el, kiemelt jelentőséggel bír a későbbi elhelyezkedés szempontjából),
  • a nemzetközi áru, -szolgáltatások és pénzügyi mozgások elemzésére,
  • nemzetközi tárgyalások önálló vitelére,
  • önálló és csoportmunkára,
  • tárgyalási, prezentációs és meggyőzési technikák alkalmazására,
  • a problémák önálló felismerésére, a feladatok kijelölésére, rangsorolására és megoldására.
  • 2012 januárjában kezdődött a Miskolci Egyetem és a tatabányai Edutus Főiskola közös, Európai Unió által finanszírozott Támop (TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0046) projektje, amely során angol és magyar nyelvű, digitális távoktatási (ún. e-learning) tananyagok kialakítására került sor. A tananyagok fejlesztése a globálisan elterjedt MOODLE™ keretrendszerben történt, ami felhasználóbarát és rugalmas környezetet biztosít a nappali és levelező hallgatóknak, akik különféle infokommunikációs eszközzel férhetnek hozzá a tananyagokhoz.

    Az internet segítségével az angol és magyar nyelvű szövegek és hivatkozott tartalmak könnyű és gyors átjárást biztosítanak az új tudáshoz. A rendszer példák és esettanulmányok sokaságát ajánlja fel a hallgatóknak. Így hozzájárul a készségek és képességek fejlesztéséhez, amelyek versenyképességi előnyt jelentenek a munkaerőpiacon. A leíró részeket dinamikus videók, animációk egészítik ki.

    A Nemzetközi gazdálkodási BSc szak hallgatói a tananyagok segítségével elsajátíthatják többek között az európai uniós, szállítmányozási, regionális gazdaságtani, innováció menedzsment ismereteket; valamint információhoz juthatnak a világgazdaság és Kelet-Közép-Európa főbb gazdasági szereplőiről, entitásairól. Az összesen 43 darab tananyagot a két felsőoktatási intézmény minősített oktatói gárdája jegyzi.

    Amennyiben szeretné megtekinteni az elkészült tananyagokat, klikk!

    Amennyiben a Gazdaságtudományi Kar képzései iránt érdeklődik, klikk!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!