Ketrecbe zárta magát egy cigány férfi Budapesten

Egy “közrendvédelmi telep” feliratú ketrecbe zárta magát kedden délután a fővárosi Blaha Lujza téren egy cigány férfi.

Elmondása szerint a Jobbik romapolitikája és az “egyre nagyobb teret nyerő szélsőséges gondolkodás” ellen tiltakozott így.

A cigányság problémáira és a Jobbik romapolitikájára kívánta felhívni a figyelmet keddi akciójával Horváth Árpád. A roma férfi, mielőtt a Blaha Lujza téren ketrecbe zárta volna magát, azt mondta: egyre többször kell azzal szembesülnie, hogy nem egyenrangú tagja a társadalomnak és egyre nagyobb teret kap Magyarországon a szélsőséges gondolkodás. Ezek ellen az elmúlt 20 év kormányai semmit sem tettek, ráadásul a “cigány vezetők” asszisztáltak a semmittevéshez – tette hozzá.

Horváth Árpád szerint olyan programokkal kellene előállnia a magyarországi cigányság vezetőinek, amelyek segítik a romák beilleszkedését a többségi társadalomba, és gátat szabnak a cigányság gettósodásának.

A férfi egy “közrendvédelmi telep” feliratú ketrecbe zárta magát. Ezzel Szegedi Csanád egy korábbi kijelentésére utalt. A Jobbik alelnöke és EP-képviselője akkor azt mondta, hogy közrendvédelmi telepek létrehozásával és a “közrendet veszélyeztető egyének” bezárásával rendezné a Jobbik a “cigánykérdést”.
– Független Hírügynökség –