Kétmillió forintot zsákmányolt az ózdi telephelyeket fosztogató tolvaj

Akt.:
Kétmillió forintot zsákmányolt az ózdi telephelyeket fosztogató tolvaj
Ózd – Az Ózdi Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki ózdi vállalkozások telephelyeit fosztogatva, két millió forint értékben vitt el különféle tárgyakat.

A gyanúsított és társa 2018 áprilisában egy Ózd Mekcsey úton lévő cég telephelyére mentek be, az ipari épület tetőszerkezetét megbontották, abból különféle elemeket – gerendákat, deszkákat, csatornát – vittek el, 350.000 forintot meghaladó értékben. 2018. május 6-áról május 7-ére virradó éjjel a gyanúsított két társával az Ózdi Ipari Park területén mentek be egy telephelyre, ahonnan kézi flexeket, ütvefúró gépeket, elektromos fúrógépeket és egyéb szerszámokat vittek el másfél millió forint összegben. A gyanúsított a harmadik lopási cselekményt egyedül követhette el akként, hogy bement az Ózdi Törzsgyár egyik ipari épületbe, ahonnan a beépített kábelekből kivágott és elvitt 62 méternyi szakaszt mintegy 170.000 forint értékben.

A gyanúsított bűnösségének megállapítása esetén vele szemben akár 10 évet meghaladó tartamú szabadságvesztés büntetés is kiszabható, mely szökésének, elrejtőzésének veszélyét megalapozza. Tartani lehet továbbá attól, hogy a gyanúsított tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével a bizonyítási eljárást megnehezítené, veszélyeztetné. A gyanúsított büntetett előéletű, jövedelemmel nem rendelkezik, így esetében fennáll a bűnismétlés veszélye is. Mindezekre figyelemmel a nyomozási bíró a gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.

– ÉM –