Kétmillió Balla gyilkosáért

Balla Irma
Balla Irma
Debrecen – A rendőrség és a debreceni Fidesz-frakció egyaránt nyomravezetői díjat ajánlott fel szerdán annak, aki érdemi információval segít megtalálni Balla Irma gyilkosát. A nyomravezető díj 1-1 millió forint.

Egymillió forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője – közölte a szervezet szóvivője. Vezendi Jánosné őrnagy közölte: ez az összeg annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú alapossá válik. Szükség esetén a tanúnak védelmet is biztosítanak.


A díjkitűzés visszavonásának jogát a rendőrség fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.
Bejelentéseiket megtehetik személyesen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon (Debrecen, Kossuth u. 20.), telefonon az 516-400/20-66-os melléken, illetve a 107-es 112-es segélyhívó számokon.

A Fidesz is

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség debreceni önkormányzati frakciója úgy döntött, hogy meggyilkolt képviselőtársunk, Balla Irma gyilkosa nyomravezetőjének, vagy a gyilkosság felderítésében döntő információt adó személynek egy millió forint nyomravezetői díjat ajánl fel, melyet közjegyzői letétbe helyez – olvasható Kósa Lajos polgármester és Papp László frakcióvezető szerdai közleményében. A nyomravezetőnek a vizsgálatot folytató Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon kell jelentkeznie. A díj kifizetéséről a közjegyző a Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján intézkedik. A nyomravezetői díj felajánlása 2007. április 18-ától hatályos.

Végső búcsú Balla Irmától

Mintegy félezren kísérték utolsó útjára a nemrég meggyilkolt Balla Irma debreceni képviselőnőt szerdán délután a Debreceni Köztemetőben.

Megbízható, becsületes embernek ismertük Balla Irmát, igazi cívisnek, aki makacsul hitt és a végletekig kitartott amellett, amit a fejébe vett – búcsúzott a nemrég meggyilkolt önkormányzati képviselőtől annak szerdai temetésén Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, aki szavai szerint eleinte képtelen volt elhinni a halálhírt.

– A halála előtt egy nappal az irodámban beszélgettünk, tele volt a körzetét érintő tervekkel. Nem olyan ember volt, aki azonnal egy társaság középpontjába kerül. Ritkán nevettetett meg önirónijától sem mentes humorával, de ha igen, akkor nagyon – mondta a mintegy félezer jelenlévőnek Kósa.

Hangsúlyozta: Balla Irma egyik legnagyszerűbb tulajdonságának azt tartotta, ahogy a közösségért képes volt dolgozni. Soha sem magát tolta az előtérbe, ő akkor örült, ha másoknak volt jó. Valóban szolgálatnak érezte a feladatai – fogalmazott.

A református szertartáson az 58 éves, kétgyermekes, elvált asszonyt Derencsényi István lelkész búcsúztatta. A megrendült család, hozzátartozók, ismerősök, és ismeretlenek előtt már bevezető szavaiban megemlékezett arról, hogy Balla Irma elsőként sietett a februári fényesudvari paneltűz károsultjai segítségére.

Méltatta határozottságát és szívósságát. – Milyen döbbenetes módon válik az élet a halál zsákmányává! – utalt a képviselő brutális megölésére. Derencsényi szint kiemelte: Balla Irma számára az életet a családja és a közösség szolgálata jelentette.

Kapcsolódó anyagok:
  • Az ismerősök után kutat a rendőrség
  • Balla Irma részvétkönyve
  • Júniusban választanak új képviselőt
  • Múlt péntek este még bejelentkezett