Kétmilliárdos rekordnyeremény a Hatoslottón

A vasárnap Hatoslottó sorsoláson kétmilliárd forint a tét. Ennyit fizet ugyanis a telitalálatos szelvényért a Szerencsjáték Zrt. A rekord összegű nyeremény hét hónap alatt halmozódott fel.

Utoljára október 8-án volt telitalálatos a Hatoslottón, ekkor 520 millió forintot nyert a szerencsés. Azóta nem akadt olyan, aki hibátlanul ikszelt volna.

A Hatoslottón az eddigi csúcsnyeremény 2006. márciusában elért 814 millió forint volt. Ez az összeg 14 hét, azaz fele annyi idő alatt halmozódott fel, mint a mostani rekordösszegű nyeremény – olvasható a Szerencsjáték Zrt. hétfői közleményében. Tavaly októbere óta összesen 63 darab 5+1-es nyertes játék volt, ennyiszer álltak hajszálnyira játékosok a telitalálattól.

A mostani kétmilliárdos nyeremény még az Ötöslottó főnyereményei között is az ötödik helyre kerülne. Saját kategóriában pedig abszolút “győztes”, hiszen 245 százalékkal múlja felül az eddigi rekordot. Más összevetésben: 30 millióval több, mint az eddigi három legnagyobb hattalálatos együttvéve.