Kétes szavatossági dátumok a Tesconál – Magyar Nemzet

Kétes szavatossági dátumok a Tesconál – Magyar Nemzet
Egy nappal meghosszabbítja a pultból értékesített termékeknél a fogyaszthatósági időt a Tescónál használt mérleg, ez szabálytalan – erre figyelmeztette nyáron a cég vezetőit saját minőségellenőrük.

Cáfol a Tesco: megfelelően címkézik a termékeket
fuggetlen | 2010.11.19 13:06

Cáfolja a Tesco a Magyar Nemzet azon állítását, miszerint szabálytalanul hosszabbítanák meg egy nappal a pultból értékesített termékek fogyasztási idejét. A Tescoban csak olyan termékek kerülhetnek ki a polcokra, amelyek szavatossági ideje megfelelő – állítja a cég pénteki közleményében.

Az ellenőr azt tanácsolta, hogy az előre csomagolt árut mindig a dátum lejárta előtti nap éjfélig hozzák forgalomba. A Magyar Nemzet szerint egyes áruházakban nem fogadták meg a tanácsot, kiderült ugyanis, hogy a Tesco egyik alkalmazottját azért vonták felelősségre, mert az ellenőr tanácsát betartva, a jelzett szavatossági idő előtti nap selejtpolcra tett egy 7 ezer forintos bőrös combot. A lap szerint az alkalmazott főnöke állítólag azt mondta: tudnia kellett volna, hogy ilyen esetben az a belső szabály, hogy át kell dátumozni a terméket. A lap megkereste a Tescót, ott azt a választ adták, hogy csak olyan termék kerül a pultokba, amelynek a lejárati ideje legalább másnapi, a dátum pedig minden esetben megfelel a szavatossági időnek.