Két verseny egyidőben

A Nyíregyházi Teke Klub „megszületésével” egyidős a Kárpát Kupa nemzetközi egyéni-, páros- és csapatverseny, amelyet a hét végén immár ötödször rendeznek meg a nyíregyházi Város Stadionban.

Negyedik alkalommal „társul” a Zilahi József-emlékverseny, amelyen speciálisan, a bowlinghoz hasonló pontszámítás alapján hirdetnek bajnokot.

A keddi sajtótájékoztatón Tálas Miklós egyesületi elnök és mindenes, illetve Finta Zoltán, a csapat játékosa, szervező, örömmel újságolta, hogy a viadal kiemelt jelentőséggel bír a városi versenynaptárban, amit az önkormányzat támogatása is jelez. Ezt kihasználva országosan is az egyik legjelentősebb versennyé nőtte ki magát az esemény: 13 egyesület 14 csapata gurít majd a péntek este kezdődő és vasárnap délután véget érő tornán.

Külföldről élvonalbeli csapatok érkeznek: Romániából a marosvásárhelyi Clubul Sportiv valamint a szlovák HS PKS Kosice, a lengyel Sokol Brzesko és a cseh Spartak Prerov játékosai is bemutatkoznak a nyíregyházi pályán. Utóbbi kettő egyesület részéről igazi premierről van szó, hiszen először érkeznek a rangos viadalra.

– Bodnár Tibor –További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek