Két ünnep között: a visszacsere időszaka is

Év végi akciódömping
Év végi akciódömping - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Nincs Fekete Péntek, elmúltak a karácsonyi ünnepek is, ám mégis pörög a kereskedelem.

Ajándékba kapott pólót, ám kettő van belőle? Netán L-es vagy, és M-es méretű kellene az ingből? A cipő 40-es, viszont a tulajdonos lába 41-es? Van rá megoldás. Tóth Gábor, a Mini Olimpia Sportbolt tulajdonosa például arról beszélt portálunknak a karácsonyi ünnep utáni cserékről, hogy ő „egy kicsit másképpen kezeli” mindezt.

Megoldást találni

– Nálam mindent meg lehet oldani – jelentette ki érdeklődésünkre szerdán Tóth Gábor. – Pénzt nem adunk vissza, ám nálam nincs 8 napos cserelehetőség. Ha bontatlan, sértetlen az áru, azt természetesen bármikor kicserélem. Ha esetleg nincs raktáron, akkor igyekszünk beszerezni. Ha végképp nem jutunk semmire, akkor le tudja vásárolni a vevő.

Ha sértetlen az áru, azt természetesen bármikor kicserélem.” Tóth Gábor

Gábor 27 éve vezeti belvárosi vállalkozását, rá is kérdeztünk, hogy mi változott az elmúlt közel három évtizedben.

– Az én üzletemben semmi, hiszen mindent mindig megpróbáltam megoldani annak érdekében, hogy senki se menjen el tőlünk rossz szájízzel – mondta az üzletvezető.

– Egy magánvállalkozás egy vevőt sem veszíthet el. Az elégedett vevő a legfontosabb, mindig van megoldás.

Valamivel később a Miskolc Plazában – ahol a tömeg a karácsony előtti időszakot idézte – arról érdeklődtünk, hogy van-e cserélnivaló az ünnep után.

– Kaptam egy bluetoothos hangszórót, azt hoztam vissza – árulta el Ferenczi Gergő. – Mivel már van, remélem, visszaadják az árát, ha nem, az sem baj, mert lenne mire levásárolni. Igyekeztünk a családban megbeszélni, hogy ki mire vágyik, és csak ez csúszott, úgymond, be.

Juhász-Léhi István


14 napon belül

„Aki katalógus- vagy webáruházban, esetleg árubemutató keretében vásárolt, annak egyértelmű a helyzete: törvény szerint a vásárlástól 14 napon belül joga van elállni és ebben az esetben a vételárat is vissza kell kapnia” – nyilatkozta Siklósi Máté, a CP Contact ügyvezető partnere. „A különféle termékfajtákat kínáló üzletláncok vásárlóinak azonban a visszavétel módját és határidejét tekintve is eltérésekkel kell számolnia.”


Az üzletvezető mesélte

„Fürdőnadrágot vásárolt egy illető. Ezekben a termékekben van egy műanyag egészségügyi betét, és ha próbálja az ember, azt is kizárólag fehérneművel lehet. Nos, az úr azzal jött be, hogy kicsi a fürdőnadrág. Megnéztem, és egy kicsi folt volt benne. Mire felnéztem, sem a nadrág, sem az úriember nem volt a boltban…” – mesélte Tóth Gábor.