Két újabb hét és két újabb bemutató előtt

Miskolc – A két rendező, Lukács Andor, illetve Szőcs Artur, továbbá Ullmann Mónika, Varga Zoltán, illetve Czakó Julianna, Jancsó Dóra és Lajos András tartottak közös sajtótájékoztatót a „Pillantás a hídról” október 16.-i, valamint az „Egy csók és más semmi” október 22.-i bemutatója előtt pénteken.

Bár az előadások műfaja, az ábrázolt kor és a helyszínük is különböző – Arthur Miller színművét a Kamaraszínházban, a Eisemann Mihály – Halász Imre – Békeffi István zenés komédiáját a Nagyszínházban játsszák – az elmondottak alapján mindkettőről leszűrhető, hogy mind a rendezők, mind a színészek élvezettel készülnek rá. Mindkét „csapat” arról számolt be, hogy a próbák során igazi műhelymunka folyt (a kisoperettnek már volt az előző évadban három sikeres előbemutatója), s folyik. A könnyed, szórakoztató kisoperettben arra törekedtek, hogy minél több akadályt, kihívást állítsanak fel saját maguk számára, ne csupán a zenére hagyatkozzanak, ugyanakkor a gyötrelmes belső történéseket megjelenítő másik darab legdrámaibb pillanataiban is meglátja, s láttatja a távoli humort színész és rendező egyaránt.

A Pillantás a hídról rendezőjével, a Kossuth-díjas érdemes művésszel, Lukács Andorral készített interjúnk hétfői számunkban olvasható, míg az Egy csók és más semmiről a jövő hét folyamán írunk bővebben.

ÉM-SzK