Két tájházat gyújtott fel Mezőkövesden egy helyi férfi

Akt.:
Mezőkövesd – Két nádfedeles, muzeális értéket képviselő tájházat is felgyújtott egy helyi férfi Mezőkövesden csütörtökön délután.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa arról tájékoztatta portálunkat, hogy csütörtökön délután háromnegyed háromkor bejelentés érkezett az ügyeletre, hogy ég a Kisjankó Bóri utcán található nádfedeles tájház tetőszerkezete. Nem sokkal később, 15 óra tíz perkor egy másik hívás is befutott az ügyeletre, hogy egy onnan kétszáz méterre található, szintén muzeális jellegű tájház nádfedele is lángra lobbant. A szomszédok ez utóbbi tüzet még el tudták oltani, a rendőrök pedig hozzáláttak a gyújtogató felkutatásához. Gyors munkájukat siker koronázta, egy órán belül előállították és őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki ellen közveszélyokozás megalapozott gyanújával indítottak eljárást.

Rinyu Zsuzsanna tűzoltó hadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, a tájház tetőszerkezete mintegy negyven négyzetméteren égett és tíz négyzetméteren meg is kellett bontani az oltáshoz.

Személyi sérülés nem történt, de a kár milliós nagyságrendű, a tűzvizsgálat jelenleg is folyamatban van.


Tájház tetőszerkezete égett Mezőkövesden

Miskolc, 2012. október 11., csütörtök (MTI) – Kigyulladt egy tájház tetőszerkezete Mezőkövesden csütörtök délután, a tűzben senki sem sérült meg – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.