Friss hírek

2009.06.16. 14:06

FORMA-1 - Félbeszakadtak a tárgyalások a FIA és a FOTA között

<p>Félbeszakadt a krízismegbeszélés a Forma-1-et is irányító Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), valamint a csapatok érdekvédelmi szervezete, a FOTA között. A két szervezet nem tudott megegyezni a 2010-es szabályok módosításáról, így azok úgy maradtak, ahogy azt már korábban nyilvánosságra hozták.</p>

A FOTA gazdasági szakértői, valamint a FIA képviselői még hétfőn ültek le megbeszélni a csapatok által leginkább támadott költségvetési plafont, de végül nem sikerült egyezségre jutniuk.

"Sajnos a FOTA képviselői azt mondták nekünk, hogy nincs felhatalmazásuk a 2010-es költségvetésről tárgyalni. Egyáltalán nem voltak felkészülve a szabálymódosításokról tárgyalni. Így nem tudtuk összevetni a FIA jövő évi szabályzatát a FOTA javaslataival, és nem találhattunk megoldást a problémára" - olvasható a FIA keddi közleményében.

"Nem hivatalosan megtárgyaltuk a FOTA javaslatát, de kiderült, hogy ezzel nem lehetne megakadályozni, hogy a tehetősebb istállók költségvetését visszafogjuk. Éppen ezért a FIA pénzügyi szabályzata érvényben marad" - írja még a szövetség.

Amióta nyilvánosságra hozták a FIA 2010-es szabálymódosítását, a Ferrari azzal fenyegetőzik, hogy elhagyja a sportágat, ha a szövetség nem vonja vissza a szabadon választható 40 millió fontos költségvetési plafont. Az olasz csapat mellett a Renault, a Toyota és a két Red Bull istálló is bejelentette: nem tudja elfogadni a módosításokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!