Sport

2013.04.12. 20:04

A jó sáncmunka lehet a kulcs

A hét végén elkezdődik az 5. helyért zajló párharc a női röplabda NB I-ben.

A hét végén elkezdődik az 5. helyért zajló párharc a női röplabda NB I-ben.Az Albrecht-MVSC-MVSI csapata ezen pozícióért az NRK-Nyíregyháza gárdájával küzd, az egyik fél két sikeréig zajló csata első felvonását a szabolcsi megyeszékhelyen rendezik vasárnap 16 órától. A miskolci zöld-fehéreknek elég régen kell játszaniuk a bajnokságban, ám az adódó hosszabb szünetben nem csupán edzettek, hanem sorban vívták a felkészülési mérkőzéseket. Szerdán például Szlovákiában, Rimaszombaton, ahol a helyi együttes 3:2-re győzött ellenük.

– Összesen hat összecsapáson léptünk pályára, ezeken vegyesen szerepeltünk – mondta lapunknak Toma Sándor, a vasutasok trénere. – Ez azt jelenti, hogy a fiatalok is játéklehetőséghez jutottak, hiszen amellett, hogy vannak pillanatnyi céljaink, a jövő csapatát is építjük. Kevés szettet nyertünk, ez tény, de én mindenképpen pozitívnak értékelem ezeket a találkozókat, mert több jó játszmánk is akadt. Örülök, hogy ilyen programot össze tudtunk szervezni, hogy a három hetes szünet közben is játékban maradtak a lányok. Ebben az időszakban már mindenki arra gondol, hogy nemsokára vége a bajnokságnak, így cél volt az is, hogy bizonyos szinten, ritmusban maradjon a társaság.

Tapasztaltabbak

Az Albrecht-MVSC-MVSI az előző évadban a hatodik helyet szerezte meg az NB I-ben, így az ötödik mindenképpen előrelépés lenne, elnézve azt, hogy mely négy gárda került be a legjobb négybe.

– Szeretnénk, ha ez sikerülne, biztos vagyok benne, hogy ez motiválja a lányokat – folytatta Toma Sándor. – Megpróbáljuk, de azt tudni kell, hogy a tapasztalat az NRK mellett szól, ezen a téren előrébb tartanak, mint a szezon elején. Ott vannak a ,,régi nagyok", Erdősné, Botos, aztán Akimova, illetve Ilyés, döntő lesz, hogy őket mennyire tudjuk megfogni. Vagyis az elsődleges feladatunk, hogy minél jobban rakjuk össze a sáncvédekezésünket.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!