Veszélyhelyzet

2020.04.10. 14:00

Óvodai ügyelet: egyre több gyereket vihetnek

Folyamatosan nő az igény Miskolcon az ügyeletes óvodák iránt.

Jelenleg a gyermekekről a Dobó Katica Bölcsőde és a Diósgyőri Bölcsőde, valamint a Százszorszép Óvoda Bársony János Úti Tagóvodája, a Diósgyőri Óvoda Lorántffy Zsuzsanna Tagóvodája és az Avastetői Óvoda Leszih Andor Úti Tagóvodája gondoskodik ügyeletes intézményként tizenegy gyermekről.

– Az igényeket felmérte az önkormányzat ez alapján jelölte ki az ügyeletes nevelési intézményeket – válaszolta kérdéseinkre Szántó Rita, a polgármesteri hivatal sajtófőnöke. – Az óvodák közül az egyikben az elmúlt hetek legnagyobb részében egyetlen gyermek felügyeletét sem kérték a szülők, mindössze egy-két olyan nap volt, amikor volt egy gyermek az intézményben. A másik két ügyeletes óvodában átlagosan 2-5 gyermek felügyeletéről gondoskodtak intézményenként, a bölcsődék közül pedig az egyikben nem volt gyermek, a másikban kilenc gyermekre felügyeltek kollégáink.

Több csoport lesz

Megtudtuk azt is, hogy az elmúlt napokról elmondható, hogy a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézményben az óvodák, bölcsődék, szülők jelzései alapján fokozatosan növekszik az ellátást igénylők száma. Vélhetően azért, mert a munkavégzés miatt egyre kevésbé lehet hosszú távon megoldani a gyermekek otthoni felügyeletét.

– A következő hetekben várhatóan egyre több csoportot kell megnyitnunk, hogy biztosítani tudjuk a kiscsoportos foglalkoztatást az óvodákban – tájékoztatott a sajtófőnök. – Felvettük a kapcsolatot más intézményfenntartókkal is, felajánlottuk együttműködésünket és segítségünket, koordinálnunk kell a tevékenységünket, mert csak összefogással lehetünk sikeresek – közölte.

(A borítóképen: A miskolci Százszorszép Óvodában ebéd után lepihentek a gyerekek, így nem zavartuk őket a pihenésben| Fotó: Ádám János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!