Két pontot akar “bányászni” a Mezőkövesdi KC a Komló ellen

Győzni akarnak a mezőkövesdiek, képünkön Radnic dob kapura az egri meccsen
Győzni akarnak a mezőkövesdiek, képünkön Radnic dob kapura az egri meccsen - © Fotó: ÉM-archívum
Mezőkövesd – Szombaton este hazai környezetben szerepel a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

A matyóföldiek a városi sportcsarnokban 18 órától a Sport36-Komló együttesével mérik össze tudásukat.

Óriási erőfeszítések

– Legutóbb kikaptunk Egerben, igaz számtalan nehézséggel küzdöttünk – mondta Skaliczki László, az MKC vezetőedzője. – Felkészülésünk nem volt ideális, ellenfelünk a meccs egyes szakaszaiban nagyon elhúzott, aztán vékony a keretünk, jött is a vereség. Tömör az alsóház, minden alakulat óriási erőfeszítéseket tesz a pontok megszerzéséért, helyzetének stabilizálásáért, végső soron az NB I-es tagságért. Jöttek is a meglepetések, a nem várt eredmények, vagyis megint bebizonyosodott, hogy egyre inkább kiegyenlítődik az élvonal. Már nincsenek úgymond lesajnált kicsik, akiket könnyű „agyonverni”. Nekünk sem lehetnek különösebb reményeink, azért küzdünk, hogy nyugalmunk érdekében legfőképpen itthon összeszedjük a nélkülözhetetlen egységeket. Számunkra sorsdöntő az október, hiszen ebben a hónapban lemegy az első kör, amely megadja az alaphangot a második felvonáshoz. Igyekszünk felvenni a ritmust, a hasonszőrű ellenfelekkel szemben helytállni, őket legyőzni.

Nincs pardon

– A Sport36-Komló a riválisunk, nincs mese, nincs pardon, nyernünk kell – folytatta a vezetőedző. – Elmondtam a fiúknak, hogy mindenki ennek szellemében tegye oda magát az összecsapáson, vegye ki a részét a csatából úgy, hogy nyerjük meg a párharcokat. A baranyai „szeneseket” ismerjük: tudjuk róluk, hogy védekezési repertoárjuk színes, úgy látom, hogy játékosaik jól illeszkedtek be a csapatszerkezetükbe, meglepetésekre is képesek voltak. Támadójátékuk azonban még nem teljesen komplett, bár gólerős emberekkel rendelkeznek. Döntő lehet a találkozó végkimenetele szempontjából, hogy ki tudjuk-e kapcsolni átlövőiket, meghatározó szélsőiket. Az a malmunkra hajthatja a vizet, hogy egyik legjobbjuk, Szöllősi Bence eltiltás miatt nem játszhat náluk. Ami pedig minket illet, a taktika a szokásos: szívós védekezés, gyors támadásépítés, ennek kell párosulnia megfelelő helyzetkihasználással, minél kevesebb technikai hibával és eladott labdával. Bízom a fiúkban, akik fogadkoznak is, így várhatóan remek meccset láthat majd a közönség.

– Kolodzey Tamás –

Kozinát megoperálták

A mezőkövesdi játékosok közül Kozina ujjtörést szenvedett, hétfőn megműtötték Egerben, legkorábban decemberben térhet vissza társai közé. Rajta kívül Hajdu és Grünfelder bajlódott kisebb sérüléssel, ők azonban játékra jelentkeznek.Sporthírek


hirdetés


hirdet�s