Két pontért mennek Tatára

Két pontért mennek Tatára
Szerdán este játssza a rájátszás harmadik mérkőzését a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabda csapata.

A piros-fehérek a 9-12. helyért, vagyis a bennmaradásért küzdenek. Ahhoz, hogy elérjék céljukat, a 10., vagy a 10. fokozaton kell végezniük, ellenkező esetben ugyanis búcsúra kényszerülnek. A rájátszást rosszul kezdték Bécsiék, akik hazai környezetben kikaptak az Orosházától, majd Pécsett nyernek, így újra felcsillant előttük a reménysugár. Szerdán 18 órától újabb sorsdöntőnek ígérkező csatát vívnak a Tatai HAC vendégeként.

Életben maradtak

– Az ünnepeket is munkával töltöttük – kezdte Buday Ferenc, az MKC vezetőedzője. – Dolgoztunk a pályán és dolgoztunk az asztalnál, ugyanis videóztunk. Kiveséztük korábbi meccseinket és a tataiak játékát is. Ami a pécsi győzelmet illeti: ez nagyszerű volt, igazi férfias cselekedet, amellyel életben maradtunk, így megint van lehetőségünk arra, hogy megvalósítsuk a célkitűzésünket, megőrizzük NB I-es tagságunkat. Jól tudjuk, hogy ez csak akkor következhet be, ha gyakorlatilag az összes hátralévő találkozónk után diadalmasan hagyjuk el a küzdőteret. A tatai feladat sem egyszerű, ráadásul az alapszakaszban nem sikerült helytállnunk náluk. Azóta persze sok víz folyt le a Dunán, a hazaiak közül sokan elmentek és az önkormányzat is elengedte a kezüket, ráadásul néhány játékosukat a sorainkban tudjuk.
A tréner ezután arról beszélt, hogy Pécsett arról adtak tanubizonyságot, hogy vert helyzetből is fel tudnak állni.

Jól ismerik őket

Tatán pécsi utunk folytatását várom – hangsúlyozta Buday Ferenc. – Baranyában megmutattuk, hogy tudunk harcolni, küzdeni, hátrányból fordítva is tudunk diadalmaskodni. Vannak figyelmeztető jelek, amelyekre figyelnünk kell. A Tatai HAC Orosházán ugyan 5 góllal kapott ki, de a félidőben még vezetett. Riválisunk erőssége a két Kanyó-„gyerek” és persze a papájuk, aki edzőként szolgál a gárdánál. Mi azonban felkészültünk, jól ismerjük őket és begyűjtjük a hőn áhított két pontot. Ehhez persze legjobb formánkat kell hoznunk, a saját játékunkat kell nyújtanunk! Ha keveset hibázunk, ha értékesítjük helyzeteink döntő hányadát, aligha érhet minket baj.
Az MKC keretének tagjai közül Gamrát oldalszalag szakadást szenvedett, valószínű, hogy a rájátszásban már nem léphet pályára. Társai azonban egészségesek és optimistán várják soron következő fellépésüket.

ÉM-KT

A 9-12. helyért

9. Orosháza 2 2 – – 55-49 7 (3)
10. Pécs 2 1 – 1 61-58 6 (4)
11. Mezőkövesd 2 1 – 1 50-50 4 (2)
12. Tata 2 – – 2 57-66 1 (1)
(Zárójelben az alapszakasz után kapott bónuszpontok)