Két percre a csodától

Az lett volna ám a csoda, ha a nyeretlen sereghajtó pontot rabol a veretlen éllovas otthonából. Márpedig majdnem szenzációt okozott a labdarúgó NB III. Tisza-csoportjában a Szakoly, amely rakamazi mérkőzésén csak a 88. percben adta meg magát (2–1). A szakolyiak hátralévő mérkőzései [.rtf – 1KB]

– Kaptunk olyan üzenetet Rakamazról, hogy hatot, hetet vagy nyolcat kapunk a hétvégén, ám ilyen szempontból ennek a mérkőzésnek nagyobb volt a füstje, mint a lángja – mondta Csoma Dezső, a szakolyiak szakmai tanácsadója, aki nyolc szép évet még játékosként töltött el Rakamazon.

– Azt hiszem, a két játékosállományt nem kell különösebb összehasonlítani, nálunk két tizenhét éves futballista is helyet kapott, ám sok különbséget vasárnap nem lehetett látni a küzdő felek között. A hazaiak a játékvezető segítségével jutottak előnyhöz, és bár labdabirtoklásban jobbak voltak nálunk, végig nagyon jól tartottuk magunkat. A lefújás előtt nem sokkal egy koncentrációs hiba okozta a vesztünket.

Meglehet, a tabellán előkelőbb helyen jegyzett csapatok ellen jobban felveszi a kesztyűt a Szakoly, hiszen egyetlen pontját a Volán-Sényő ellen szerezte, amit Rakamazon majdnem megduplázott. Lehet abból erőt meríteni, hogy a legjobbaknak is egyenlő ellenfele a sereghajtó?

– Másfél hónapja vagyok a csapatnál, azóta találkoztunk a mezőny krémjével – így a kérdésről Csoma Dezső. – Most már eljutottunk oda, hogy fizikálisan nincs nagy lemaradásunk, így bizakodóak vagyunk. A háztalévő öt meccsünk közül találkozunk a közvetlnül előttünk álló Sátoraljaújhellyel és Mátészalkával is, ellenük szeretnék eredményesek lenni, hogy a kitartó szurkolókat és a korrekt vezetőinket is megörvendeztessük. Ugyanakkor már előre is kell tekinteni, a télen jelentős vérátömlesztésre lehet számítani a csapatnál.

– Bodnár Tibor –